dijous, 7 de maig del 2020

La CUP sempre on fire


Ple ordinari del març, 


Celebrat el 4 d’abril per problemes telemàtics a conseqüència de la crisi de la COVID-19



Poca cosa a dir sobre aquest ple, bàsicament ens hem adherit a un manifest, hem fet algunes aportacions i hem demanat a l’equip de govern que sigui més proper a les persones.


Podem diferir molt ideològicament de les nostres companyes de consistori però en el tema assistencial no podem dir gairebé res: hem fet mascaretes, hem fet barrets i bates, hem repartit cestes de menjar, hem fet un tractament molt acurat de les residències... adjuntem resum.


RESIDÈNCIES DE GENT GRAN – ANY 1 COVID



COM HO HEM FET A FARNERS?



  1. Introducció
Santa Coloma de Farners, nomenada Farners de la Selva durant la República, és la capital de la comarca de la Selva. Té 14.000 habitants repartits en dos nuclis grans i petits nuclis de població que a poc a poc s’han anat incorporant al nucli principal. Té una extensió de 70 km2.



Com a capital de comarca té la seu del CC de la Selva i la seu dels Jutjats comarcals i també el CAP de referència. El municipi té un pressupost anual de 12.000.000 € aproximadament, 17 regidores i actualment està governat per 5 Regidores de JxSCF, 6 regidores d’ERC i 2 regidores d’IxScF. L’oposició està representada per 2 regidores del PSC i 2 regidores de la CUP.



  1. Residències de gent gran

En l’actualitat al municipi hi ha 3 residències de gent gran, una és municipal i les dues restants són de gestió privada.



La residència de gent gran municipal, Residència Geriàtrica Sant Salvador d’Horta, té capacitat per atendre 96 places de residència i 14 places de dia.



La residència privada Mas Moner té una capacitat per atendre 32 persones.



La residència privada Ca l’Oller té una capacitat per atendre 44 places de residència i 10 places de dia.




  1. Com s’ha gestionat des del CAP l’emergència de la COVID-19

La gestió ha estat molt bona, la previsió que ha fet la Directora del CAP, des d’un primer moment i sabent  que la gent gran seria la més afectada, va ser la de dedicar un metge i una infermera a visitar diàriament les 3 residències per fer un control molt exhaustiu de la salut de les persones internades i de les condicions sanitàries del personal.



També se’ls hi va demanar la prohibició de visites, mantenir les distàncies de seguretat i la separació dels avis que puguin tenir algun símptoma.



Això ha evitat, en la mesura del possible, els contagis tant de les persones internades com de les sanitàries.



  1. Com s’ha gestionat des de l’Ajuntament l’emergència de la COVID-19

La regidora de Sanitat i gent gran del poble (IxScF) ha mantingut contacte constant amb les direccions de les 3 residències i ha proporcionat tota mena de material sanitari per donar suport a les possibles mancances.



Des de la Residència Can Moner i des del CAP es van demanar 20 taules individuals perquè els avis poguessin dinar i sopar al mateix moment  amb la distància que corresponia, (se’ls hi va proporcionar),  i se’ls hi va oferir I-pads de les escoles perquè els avis puguin veure als seus familiars. La Residència de Mas Moner ho va demanar i se’ls hi va proporcionar, les altres fan el contacte diari amb el mòbil.


  1. Voluntariat

Tot un grup coordinat des del voluntariat ha estat fent tasques de suport, cusin mascaretes per proporcionar-les a les residències, tant pel personal sanitari com per a les internes.



Una regidora de la CUP, coordinada amb l’equip de govern, ha desenvolupat un protocol pel servei de voluntariat que optimitza els recursos i està preparat per treballar quan sigui necessari.



           6.- SBAS – Servei bàsic d’atenció social



Cada dia es truca a totes les persones grans que viuen soles per saber com estan, recollir les seves incidències, informar-los sobre les botigues de proximitat que els hi poden portar els queviures a casa o de les voluntàries que els hi poden anar a comprar medicines o qualsevol altra cosa que necessitin.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada