divendres, 4 de juliol del 2014

Ai, la piscina!


Aquí us citem alguns dels apartats que més ens han preocupat del conveni aprovat el 28 de març de 2014 i que resolia el concurs en que es trobava Sport Assistance, SL:

“Los acreedores privilegiados cobraran sus respectivos créditos en la forma que libremente hayan acordado con la concursada, conservando plenamente las garantías que tuvieran con anterioridad a la declaración del concurso”
“En 2014 reducción del 20% en consumos de agua por acuerdo con el Ayuntamiento.”
“- La aportación ordinária del Ayuntamiento de SCF es de 420.000 euros entre los ejercicios 2014-2020 (70.000 euros/año) en concepto de aportación para la realización de nuevos servicios de tipo social y como complemento de tarifas sociales, así como compensación por el uso de nuestras instalaciones por parte del Club de Natación de la localidad.
- Se presupuestan unas inversiones infraestructurales de 15.000 € anuales, de los cuales el Ayuntamiento aportará un 42%, tal y como se hizo en la constitución del centro.
- Financiación por parte del Ayuntamiento de la construcción de la piscina exterior y 3 padels”

Això figura en el conveni. Però cap d'aquestes coses ha estat legalment aprovada en ple. Podem estar-hi d'acord o no, però segons el secretari municipal només es tracta d'una “declaració d'intencions”. Algú ens ho pot explicar? O és que l'alcalde o la Junta de Govern poden comprometre aquestes quantitats sense donar explicacions? I què passa si el ple hi vota en contra? O si resulta que alguna d'aquestes coses no es pot aprovar?
I, sobretot, algú ens pot explicar quants diners suposen realment? Quin és aquest consum d'aigua que es reduirà un 20%? Aquest 20% surt dels beneficis compartits entre l’empresa de l’aigua i l’ajuntament o sols de la part que l’ajuntament perceb de l’empresa de l’aigua? Quins són els nous serveis de tipus socials? I què passa amb el cànon que hauria de pagar Sport Assistance a l'Ajuntament?
Preguntes que tard o d'hora tindran resposta, amb l'amenaça de que no es poden perdre llocs de treball. Obviant el més obvi, i es que l'Ajuntament té la capacitat legal d'intervenir la concessió, pagant inclús directament les nòmines si el concessionari no pot fer-hi front. Sense oblidar que l'ajuntament pot municipalitzar el servei del centre d'esport, i així els beneficis es quedarien a l'ajuntament, al poble.

I una última pregunta, perquè l'Ajuntament no exigeix que el conveni es redacti en català?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada