dimarts, 22 de juliol del 2014

Ple extraordinari de 30 de juny

En el ple extraordinari de 30 de juny, hi havia sols dos punt. Un era la proposta de modificació de crèdits per part de l'equip de govern per l'exercici 2014 i l'altre era l'anul∙lació d'unes ordenances d'anys passats, creades per obtenir recursos de les empreses de telefonia mòbil que utilitzen les antenes del poble. Aquestes ordenances estaven sense aplicar perquè les empreses de telefonia mòbil les havien impugnat davant de l'administració de justícia i ara hem arribat a una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que ha donat la raó a les empreses. Per tant, ens veiem obligats com a ajuntament a anul∙lar les ordenances, per tal de tancar el tema i no perdre cap judici. Aquesta proposta d'anul∙lació de les ordenances fou aprovat per unanimitat.
Diferent fou la proposta de modificació de crèdits per part de l'equip de govern, on hi havia punts que eren conflictius. Així en els crèdits extraordinaris n’hi havia que augmentaven:
Com la partida destinada a dos vehicles, un era l'últim pagament per un valor de 1.500 € del vehicle de policia. I l'altre, que va aixecar força interès, era un vehicle de 25 anys per protecció civil per un valor de 3.000 €. Com suposem que li passa a tothom que coneix la noticia, volem veure aquest vehicle vintage que servirà per resoldre les emergències del poble.

Un dels punts que féu que la CUP votés en contra d'aquesta proposta fou l'assignació d'una partida de 210.000 € per resoldre un dels molts problemes del centre esportiu de la piscina coberta del municipi. Aquesta assignació està lligada amb la proposta d'acord que compromet l'ajuntament amb aportacions dineràries i noves estructures per tal d'assegurar la viabilitat del centre esportiu de la piscina coberta. Aquests 210.000 € són part de l'aval que l'ajuntament féu a posteriori de la construcció de la piscina per tal d'ajudar amb els problemes financers. Aquesta quantitat, d'acord amb el conveni que han acceptat les parts del concurs de creditors, haurà de ser retornada per l'empresa a l'ajuntament.

Un tema que s'ha resolt són els dos saions dels Saioners, que encara eren en mans particulars, aquests dos terrens, d’una superfície total de 1.000 metres quadrats, s'han comprat per una quantitat total de 30.000 €.
Alhora també s'ha d'augmentar la partida assignada a les reformes de l’escorxador, per insuficiència del crèdit existent de 17.000 € per les reformes que s'han realitzat per arreglar l'edifici, desprès que el pressupost és mostrés insuficient pel preu d'instal∙lació d'una bomba de calor.

Hi ha també la creació d'una partida de 45.000 € per la pavimentació i serveis del carrer centre, és una nova partida, de fet insuficient per aquesta tasca, però l’obra es podria realitzar si finalment hi ha les ajudes promeses per la Diputació de Girona.

Alhora també hi ha 30.000 € per millores d’enllumenat, per la instal∙lació dels nous llums, més ecològics i eficients que els anteriors.

El total del crèdit augmentat és de 336.500 €, a restar dels següents conceptes:
210.000 € que s'extreuen del romanent de tresoreria, destinat a les despeses generals. 
Alhora, també es dona de baixa per anul∙lació del concepte, 46.500 € de l’arranjament de les vies públiques i 50.000 € reparació del teulat de l’antiga caserna de la guàrdia civil, tot i que en aquest concepte, l'alcalde creu que caldrà arreglar­ho tard o d’hora però que ja es veurà quan.

També desapareixen 30.000 € destinats a l'enllaç entre la carretera de Castanyet i la carretera d'Anglès, esperem que aquest enllaç no s'arribi a construir mai. I amb aquest concepte s'arriba a la suma de 336.500€ que són la contrapartida als augments de crèdit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada