divendres, 24 d’octubre del 2014

Algunes claus del procés d’independència


El frau del govern. D’entrada no fer la consulta tal com estava plantejada, rebaixant-la a un procés participatiu Si la societat civil, amb els pocs recursos que teníem, vam fer les consultes del 2009 i 2010, el govern pot i hauria de fer molt més. No complir el pacte del dret a decidir, no explicant el que estaven plantejant, ni als partits ni a la població. I no complir el seu compromís electoral. Recordem que el pacte, la consulta i la pregunta, la CUP se les va trobar ja fetes pels altres partits, nosaltres ho hauríem fet diferent. Tot i així hi hem donat i hi donem suport, també a aquest succedani, si serveix per mobilitzar a la gent, per mantenir el pols amb l’estat espanyol i perquè els partits acabin d’aclarir la seva aposta per la independència.



El mal govern. No només trenca el consens i la unitat que s’havia aconseguit, ni fa tot el possible per dur a terme la consulta. Sinó que hem viscut una altra legislatura de retallades, de privatitzacions, de  destapament de la corrupció i d’improvitzacions. Un govern antisocial que ja no s'aguanta per enlloc. Si ens calen urnes per a aconseguir la independència, també és urgent posar les urnes per a que els ciutadans i ciutadanes puguin tombar aquest mal govern.



Salvar la pell. En comptes de reconèixer el fracàs intenten acabar la legislatura. Esbomben als mitjans el nou engany de les eleccions plebiscitàries i la llista conjunta. Per guanyar temps? Per descol·locar a tothom? La llista conjunta és impossible, inacceptable per la CUP, d’entrada per programa, i després perquè està clar que l’equilibri de forces ha de canviar i això no quedaria reflectit. La seva aposta per la declaració d’independència, que sempre és unilateral, no cal que hi insistim, no és creïble en la coalició de govern, quan ens han enredat ja massa vegades i quan sabem perfectament que un dels socis no la vol. Ja sabíem que tan si es feia la consulta com no, i tan si es guanyava com si no, haurien d’haver-hi eleccions anticipades. Ara encara més. I podem exigir la convocatòria immediata, després que cadascú expliqui la seva aposta política. El que no podem acceptar és el xantatge de convocatòria amb condicions. Per democràcia.



D’altra banda ens felicitem pel debat sobre el procés d’independència que es va fer el 9 d’octubre al Cercle Jove, sobretot per  l’aposta, necessària, de portar el debat sobre la independència al poble. I davant del nou escenari que ara se’ns presenta, apostem per continuar aquest debat, tal com també van reclamar-ho el públic assistent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada