dilluns, 9 d’octubre del 2017

Ple extraordinari 9 d'octubre de 2017



Bona tarda a totes i a tots,

El nostre grup municipal vol fer públic el reconeixement a tota la bona feina desenvolupada pel nostre poble durant tot el cap de setmana del 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre. Ens honora a totes la forma cívica, pacífica, alegre i combativa en què vam desenvolupar l’acció de protecció de la nostra escola, l’acció de protecció de les urnes durant tot el dia 1 i la coordinació posterior durant la jornada de vaga del dia 3 d’octubre.

Estem celebrant aquest ple un dia abans que el nostre parlament declari formalment la independència i faci efectiu el mandat sorgit de la votació del referèndum. Estem segures que totes entenem que avui i demà estem fent història, estem començant a dissenyar la República Catalana, una república que volem sigui construïda des de baix cap a dalt. 

El que preveu la llei de transitorietat jurídica aprovada pel nostre Parlament el 7 de setembre és que durant els pròxims sis mesos es faci un procés constituent on cada poble, cada ciutat i cada indret del nostre país doni la seva opinió sobre l’organització del nostre territori i de la nostra societat i del qual sorgeixen uns mandats clars per l’elaboració de la nostra constitució. Una constitució que esborri per sempre els efectes nocius de la constitució espanyola de 1978 i ens faci transitar pel camí dels pobles lliures i capaços de decidir el seu propi futur.

M’agradaria acabar amb una frase de Frantz Fanon:

La independència no és una paraula que s’hagi d’exorcitzar, sinó una condició indispensable per l’existència d’homes i dones realment lliures, és a dir, que siguin propietaris dels mitjans materials que facin possible la transformació radical de la societat.

Visca la terra! Lliure!

Santa Coloma de Farners, 9 d’octubre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada