dimarts, 19 de març del 2013

Informe del ple del passat 11 de març

Informe de ple ordinari. Març del 2013.

Semblava que per fi podríem aprovar la Valoració de Llocs de Treball que es va fer l'any 2009 (3 anys i 3 mesos per un mer tràmit d'al·legacions!!), però no hi ha manera: davant tots els treballadors i treballadores que omplien la sala de plens, el nostre alcalde ens comunicà que el migdia havien descobert un error material i punt retirat de l'ordre del dia.
 
El govern va donar compte de l'aprovació dels pressupostos No entrarem en les grans xifres, només dir que no es recapten uns 400.000 euros anuals d'impostos pròpis (IBI, IAE, etc.), que tenim un ICIO del 2010 de 87.000 euros pendent de cobrar i que ens deuen en concepte de lloguer dels anys 2009, 2010 i 2011 un total de 45.000 euros. Haurem de preguntar qui ens ho deu, no fos que alguns tenen una mica de morro.
 
I per la banda de les despeses es preocupant el què està passant a Serveis Socials, però passa a ser indignant que es disposi de dues partides (promoció educativa, que serveix per a beques, i atenció benèfica) i cap de les dues s'esgoti: uns 20.000 euros pressupostats que no es van convertir en ajudes.
 
Es va aprovar iniciar el Projecte Educatiu de Ciutat, del què vam reclamar una obertura de mires més enllà de la educació formal, i vam coincidir amb ERC en reclamar que en aquestes planificacions que es vénen fent (Pla Local de Joventut, PAES, Consell de Poble...) es busqui la implicació dels tots els grups en la seva redacció. Aquesta queixa, merament formal, és la que va motivar més tard la nostra abstenció en la ratificació del decret d'alcaldia que aprovava el PAES. Ja ens hauria agradat aprovar el PAES, que considerem que és el pínyol dels canvis socials que han de portar a una economia sostenible. Però no ratificarem decrets d'alcaldia.
 
Es va aprovar per unanimitat donar suport a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya, tot i que a ERC li molestà que afirméssim que, a diferència del què va passar a Santa Coloma, no hi havia hagut la voluntat d'incloure totes les veus en el procés. En fi, sembla que pensin que són el melic del món i que la CUP només està aquí per tocar-los-hi la moral. Per contra, però, en la moció que presentaven per a què l'Ajuntament ingressés els impostos a l'Agència Tributària Catalana, van acceptar totes les esmenes que tant CiU com la CUP vam presentar. Aprovada per unanimitat, per cert.
 
Després de diversos acords formals, vam arribar a una bona discussió en la selecció del soci per l'empresa mixta per a l'abastament d'aigua, majoritàriament privada. El soci serà SOREA i l'acord serà per deu anys. Vots a favor de PSC i CiU, abstenció d'ERC i vot en contra de CPC i de la CUP. Com que el regidor del PP no apareix no sabem què en pensa. El senyor alcalde ens renyà per qüestionar els números de SOREA, que en saben molt i que fa molt temps que s'hi dediquen, i nosaltres acabem d'arribar. Ara bé, els 850.000 euros que l'empresa aportava “a fons perdut” resulta que se'ls cobrarà (i no quedaran diners per inversions llavors). I l'estudi de viabilitat es continua basant en un 23% d'augment en 4 anys.
 
I finalment vam arribar a les propostes que portàvem els grups de l'oposició: a instància de la CUP, Santa Coloma ja és ciutat lliure de desnoaments i s'haurà de realitzar una Comissió Informativa, amb entitats del poble que treballin el tema, el mes de maig per a donar compte del què fa l'Ajuntament i per a aportar més propostes. I a instància d'ERC es va aprovar la moció per a constituir una comissió, també oberta a entitats, per a fer una proposta per a la ràdio municipal. En ambdós casos el govern mostra una incapacitat manifesta per a consensuar coses, i en el moment del ple s'inventa la millor excusa que troba per a demanar que es retiri. I evidentment no en tenim cap mena d'intenció, el què provoca àrdues negociacions que es podrien resoldre d'una altra manera.
 
Pel torn de precs i preguntes sabem que no hi ha ofertes per a les parcel.les municipals del Polígon Industrial. Segons el govern l'enllaç entre les carreteres d'Anglès i Castanyet, projecte estrella dels pressupostos d'enguany (mig milió d'euros aquest any i el vinent), està aprovat definitivament. Segons els tècnics d'Urbanisme no els consta, haurem de seguir investigant. I que no s'ha fet cap moviment respecte al tema de les captacions de la riera.
 
I a instàncies de CPC, que també es va afegir al clam per les cartelleres municipals (ja només falta que ho demani el PP), sabem que l'estelada de la rotonda de Sils es va fer malbé pel vent però que el aquest mateix dilluns 11 de març havia estat reposada amb un cost de 300 euros, la primera que es va penjar i que va ser retirada per ser massa roja, reposa tancada en un calaix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada