divendres, 15 de març del 2013

Comunicat de la CUP Farners sobre la Valoració dels Llocs del Treball


Durant els anys 2008 i 2009, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners realitzà una Valoració dels Llocs de Treball de tots els seus treballadors i treballadores. Ho feu responent a una demanda històrica d'aquests, però també en compliment d'una obligació legal que data del 1986. Es feu, contractant a una empresa per 18000 euros, i s'aprovà l’estudi inicialment en ple el desembre de 2009. Però no es tragué a exposició pública fins al novembre del 2011. I tot i tenir una entrada fugaç en comissió informativa el gener de l'any passat, no arriba a ple fins al dilluns 11 de març de 2013. 3 i anys i 3 mesos per a tancar un període d'al.legacions. 27 anys per a complir una obligació legal. Tot un exemple de celeritat administrativa. De fet, havia d'arribar a ple. Però abans d'iniciar-lo el senyor alcalde ens comunicà, als regidors presents i als treballadors que omplien la sala de plens, que havien descobert un error material i que el punt es retirava de l'ordre del dia. Podríem empaperar tot l'Ajuntament amb les instàncies que els treballadors han presentat al llarg d'aquests tres anys reclamant aquesta correcció d'errors. El senyor alcalde ho va descobrir el dilluns 11 de març de 2013, sembla que cap al migdia. No sabem de què seria exemple, però tenim un alcalde exemplar. En el mateix ple del desembre de 2009 es va aprovar una puja de sous, amb efectes a l'1 de gener de 2009, d'una tercera part dels treballadors municipals. Pujada sustentada en la pròpia Valoració dels Llocs de Treball. El senyor secretari forçà la suspensió d'aquest acord en base a certs dubtes legals que convenia aclarir. De moment portem 3 anys i 3 mesos i encara no els ha aclarit. Sembla que l'exemplaritat s'escampa...

Aquesta pujada suposava, per aquell any, prop de 100.000 euros. Sumem: 2009, 2010, 2011, 2012..., 4 anys. Per tant, 400.000 euros que pesen sobre el pressupost municipal si resulta que la pujada era legal. Estan previstos en algun lloc aquest diners? No ho sabem. Serà tot un exemple de previsió?
El passat desembre es resolgué per part del Jutjat Contenciós Administratiu nº2 de Girona que l'Ajuntament havia de concloure en 3 mesos a partir que la sentència fos ferma el procés d'aprovació de la Valoració de Llocs de Treball. Aquest 20 de març finalitza el termini.

En el ple de gener de 2013, coneixedors d'aquesta sentència, des de la CUP vam demanar una comissió informativa específica sobre la qüestió, perquè enteníem que el contingut de la Valoració era un tema molt complex i que la tramitació havia estat molt anòmala, incloses 3 demandes judicials pel mig. I tot i que el senyor alcalde ens oferí una Junta de Portaveus, no se'ns va fer ni cas.

Vist tot el procés, i vist l'interès que hi ha hagut durant aquests 3 anys i 3 mesos per part d'alguns en què aquest procés no tirés endavant, des de la CUP reclamem la immediata aprovació d'aquesta Valoració, admetent les demandes que han fet repetides vegades els treballadors. La dilació del procés, tant pel què fa a la Valoració com respecte a la puja de sous, no és ja un problema judicial, sinó una presa de pèl respecte a tots els treballadors que esperaven, el 2009!, poder començar a resoldre situacions gens dignes.

Aprovar-la, i aplicar-la. I si realment és cert que no hi ha diners, que s'estableixi una negociació franca amb els treballadors per a veure com se'ls pot rescabalar per aquesta situació. Perquè si estem aquí no es perquè els treballadors demanin molt, sinó perquè alguns han jugat a dilatar el procés a veure si colava. Les seves raons deuen tenir. Però també tenen les seves responsabilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada