dijous, 31 de gener del 2013

INFORME DE PLE. 22 de gener del 2013


Ple ordinari. S'aprova per unanimitat la Càtedra Joan Vinyoli i comencem els temes polèmics.
En primer lloc, l'aprovació del Consell de Poble: el govern i ERC voten a favor, Colomencs i la CUP ens abstenim. La raó no és altra que considerar 3 coses: que no és un Consell el què cal fer ara (hi ha coses més importants per millorar la participació), per exemple el Reglament és clarament insuficient (té un greu problema de representativitat i, alhora, no implica cap canvi en la forma de fer del govern) i que no és un Consell de totes (depèn de l'equip de govern i no del ple, i se'ns ha exclòs a moltes de la seva confecció). Veurem quan es posi en marxa què dóna de sí i quina cintura tindrà el regidor de participació per  estimular-lo.
En segon lloc, es va donar l'aprovació inicial al pressupost pel 2013, un pressupost que té en general una contenció de consums, tot i que limitada, però que torna a caure en generar endeutament en base a fer carrers (més reforma al centre i l'enllaç de la carretera de Castanyet a la d'Anglès com a inversió estrella). Aprovat amb els vots del govern, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de CPC i la CUP. Ens preocupa molt, però, la retallada en dos anys que portem a Serveis Socials i la incapacitat, expressada per tots els grups, de generar cap proposta en termes de creació d'ocupació o de generació de recursos. Al respecte intentarem que la proposta que hem fet de crear una zona per autocaravanes pugui ser inclosa. Però amb aquest pressupost no anem enlloc; amb cinc anys de crisi a l'esquena no podem continuar esperant impassibles que el sector privat es recuperi mentre continuem somiant en uns grans equipaments que no podem mantenir. Comença a ser hora de canviar de xip.
S'aproven les actuacions per a incloure en el PUOIS (Pla Únic d'Obres i Serveis) 2013-2016 amb els vots de CPC i el govern, l'abstenció de la CUP i el vot en contra d'ERC. Curiosa votació en aquest cas, on ERC sol·licitava altres obres ben interessants: la reforma de la Caserna de la Guàrdia Civil per a destinar-hi l'Escola de Música i el carril bici des de Santa Coloma Residencial que requereix salvar la carretera de Girona amb una obra important. I on nosaltres demanàvem un canvi d'enfocament i posàvem com a proposta la creació d'una planta per a la producció d'estella per a calefaccions. Al final, la proposta del govern (i en aquest ordre de prioritats): reforma del carrer del Prat, nou magatzem per a la Brigada, finalització del carrer Ponent, tancament de la piscina i urbanització del carrer Llobregat. De fet, amb els diners que ens donaran, si es pot fer la primera, gràcies. Però queden clares les prioritats de cadascú en aquest moment. 
Es passa a discutir les tres mocions presentades per la CUP. La primera, per a declarar no festius el 12 d'octubre i el 6 de desembre es veu que no tocava. Deu ser que a ERC i a CiU li molesta una altra veu independentista que posi en dubte la seva manera de fer. No passa res, assumim que la CUP pot equivocar-se, però almenys intentem no posar d'excusa la primera collonada que se'ns acudeix. A favor la CUP, abstenció de CPC i ERC i vot en contra del govern.
Aprovada per unanimitat la moció demanant la prohibició del fracking. I aprovada per unanimitat la proposta de realitzar un concurs d'idees per a la promoció de l'entorn de Santa Coloma. Haurem de veure com podem portar-ho a terme.
 
Per acabar, el torn de precs i preguntes va ser ben ràpid. No hi ha projecte per a la ràdio (preguntava ERC i la CUP ho vam treure en els pressupostos). El POUM pot sortir d'aquí un any, o menys. No hi ha notícies sobre el ramal de la MAT. El govern es compromet a explicar-nos amb tots els ets i uts perquè s'ha arribat al judici que les treballadores municipals han guanyat a l'Ajuntament. I vam demanar que, en cas d'enderroc de la casa del carrer Major, 12-14, s'utilitzés al local per a obtenir aparcaments al centre.
 
Finalment, i davant de les notícies que provenen de la piscina, en què sembla que l'Ajuntament haurà d'acabar posant-hi diners, vam proposar que no es posessin diners perquè sí, sinó que s'aprofitessin per a becar a nous socis, per exemple persones amb problemes de salut, la gent gran que feia gimnàs a la Nòria i que ara potser no poden pagar la quota de la piscina, infants que estan al carrer sense fer res més, etc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada