divendres, 18 de gener del 2013

Comunicat de la CUP en suport a la FAPAC en el conflicte amb el Consell Comarcal de la Selva per la gestió dels menjadors escolars



Des de l'Assemblea Local de la CUP Farners volem expressar amb aquest comunicat el nostre suport a la FAPAC i a través d'ella a totes les mares i els pares que reivindiquen poder intervenir en la gestió efectiva del servei del menjador escolar que es presta als seus fills i filles.
Al nostre entendre, el conflicte existent entre la FAPAC i diverses AMPEs amb el Consell Comarcal de la Selva es basa en una mala actuació del Consell Comarcal basada en dues circumstàncies:

En primer lloc, en no respectar la voluntat legítima de les AMPEs per a poder intervenir en la gestió del servei de menjador que es dóna a les escoles on assiteixen els seus fills i filles. Aquesta legitimitat, legalment emparada, és vulnerada pel Consell Comarcal a través de la signatura de convenis dubtosos i en alguns casos surrealistes amb els Consells Escolars dels centres. Convenis que deixen lligada per anys la qüestió i que acaben vulnerant, a la pràctica, tant l'autonomia del centres escolars com aquesta legitimitat de les AMPEs per a intervenir en el servei.

I en segon lloc, perquè la instauració per part del Consell Comarcal d'un únic concurs per a tots els centres, amb una durada desorbitada i en unes condicions que vulneren la competència entre empreses del sector, acaba representant una privatització “de facto” sense cap benefici aparent per a la comunitat educativa. Cal tenir present que parlem d'una empresa que mou més de 4 milions d'euros i més de 700.000 menús anuals a la comarca, i que, tot i així, acaba oferint un preu entre un 10 i un 15% més car respecte a escoles on el servei és gestionat per la pròpia AMPA.

Aquesta situació al nostre entendre incomprensible o bé es deu a una tria ideològica determinada (creure que una empresa privada, com més gran i com per més temps millor) o bé es deu a raons que no podem esbrinar. El què no és acceptable, en cap cas, és la incapacitat manifesta d'un òrgan institucional com és el Consell Comarcal per a oferir solucions a través de la negociació, directa o bé a través del procés d'al·legacions que hi ha hagut recentment.

Per tot l'exposat, exhortem al Consell Comarcal a considerar la seva postura, a aturar el procés de contractació mentre no es resolgui el conflicte (a fi de no generar drets de reclamació per part de cap empresa) i a establir mecanismes efectius de negociació amb les escoles i AMPEs afectades a fi de retornar-los-hi la legítima capacitat de decidir com s'alimenten els nostres fills i filles.

Igualment, fem extensiva aquesta crida al Departament d'Ensenyament i al Parlament de Catalunya a fi que impulsin una nova normativa que clarifiqui la gestió dels menjadors escolars i per a decretar una suspensió dels concursos en curs i una moratòria per a concursos nous fins que aquesta nova normativa no estigui en vigor.

Finalment, volem expressar que acabi com acabi tot plegat, es tingui en compte la situació dels i les treballadores actualment adscrites en aquest servei, i que si es produeixen modificacions en les entitats que exerceixen el servei, totes les parts vetllin per a què aquestes treballadores pugin mantenir els seus llocs de treball.

Santa Coloma de Farners, 16 de gener de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada