dilluns, 28 de gener del 2013

Ple Ordinari 22 de gener del 2013. MOCIÓ PER A LA DECLARACIÓ DE NO FESTIUS EL 12 D'OCTUBRE I EL 6 DE DESEMBRE


Després de l'Onze de Setembre d'enguany han canviat moltes coses en el si de la consciència política dels veïns i veïnes dels nostre pobles i ciutats. I una d'aquestes és la determinació de la ciutadania per realitzar accions decidides per a la defensa de la cultura i nació catalanes.

En aquest sentit, els dies previs al passat 12 d’octubre, multitud d'escoles, ajuntaments i fins i tot empreses i comerços van mostrar la seva disconformitat en la celebració d’unes festivitats que no es reconeixen com a pròpies i van explicitar-ho acudint als seus llocs de treball com qualsevol altre dia laborable.

La intenció de treballar el dia 12 d'octubre i el 6 de desembre es fonamenta en què aquestes no són unes festivitats amb les quals s'identifiqui el poble de Catalunya, sinó tot el contrari, ja que precisament són dates que recorden esdeveniments que fan sentir poc orgullós el poble català de pertànyer a l'estat espanyol.

El 12 d'octubre és conegut per el "Día de la Hispanidad", per la "Fiesta Nacional de España" o pel "Día de la Raza". Una festa que commemora la invasió del territori americà, el seu saqueig i la pràctica liquidació de les cultures existents.
I el 6 de desembre es celebra la “Constitució Espanyola”, aquella carta que s’ha fet servir tantes vegades per imposar voluntats contra el nostre poble. Des de la negació d’una realitat nacional diferenciada, l’abolició del sistema d'escolarització en català i fins hi tot l’amenaça d’una intervenció militar en el suposat cas que Catalunya o els Països Catalans vulguin exercir el dret a l’autodeterminació.
Al nostre entendre aquestes dues dates no representen el poble català i colomenc, i donat que per acord de ple del dia 22 d'octubre, Santa Coloma de Farners és un territori català, lliure i sobirà, el grup municipal de la CUP Farners proposa al ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners l'adopció dels següents acords:

  • Declarar, a efectes administratius, els dies 12 d'octubre i 6 de desembre jornades laborables per al conjunt de l'Administració municipal.
  • Acordar, conjuntament amb els representats del personal, dues festivitats en substitució de les anteriorment derogades i que tinguin una significació més pròpia del poble català, com podria el 23 d'abril, diada de Sant Jordi, el 10 de maig, dia en què Santa Coloma de Farners fou incendiada per les tropes borbòniques i que es troba en l'inici de la Revolta dels Segadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada