divendres, 16 de juny del 2017

Ple del 15 de maig de 2017

Continuem amb els relats dels plens que no aporten res de nou.... vosaltres direu...




1.    Resolució al·legacions Reglament d’Aigua

El nostre grup municipal vota a favor del Reglament d’aigua però volem ressaltar que queda ben clar que el reglament també contempla que sigui l’ajuntament el qui presti directament el servei d’aigua, fita que voldríem aconseguir per acabar amb les fórmules d’empresa mixta que s’està aplicant i que ja s’ha vist que no funciona donat que empreses mixtes com AGISSA, l’empresa mixta que presta el servei a Girona, Salt i Sarrià, està dirigida per persones que només procuren per l’enriquiment del soci privat en detriment dels interessos públics.

El 22 de març, Dia Mundial de l’aigua, es va presentar a Barcelona l’Associació de Municipis per la Gestió Pública de l’Aigua.

A l’acte de presentació de l’Associació participaran a més de l’alcaldessa Ada Colau, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, l’alcalde de Sabadell, Julià Fernàndez, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Seria un bon exemple a seguir.

2.    Convocatòria de nova subhasta...

Potser seria més convenient  lloguer les places d’estacionament i trasters. Veure la resposta de l’alcalde demà.

És una contraprestació pel tema de la zona blava??? Preus massa baixos.

3.    Modificació de crèdits...

 Estem molt d’acord en la modificació de les lluminàries de SACORE.

 El vehicle quin és?? El NISSAN PATROL de fa 20 anys? O han buscat altre cosa? Aquest tema ja s’ha treballat durant l’anterior govern, perquè hem tardat tant???


4.    Moció CUP per declarar a Santa Coloma municipi compromès amb la banca ètica

 Aquesta moció ha estat presentada i aprovada per unanimitat de l’Ajuntament de    Manresa on governa CDC amb ERC i per tant nosaltres la vam presentar així a la comissió informativa del passat dilluns 8 de maig.

Durant la comissió vam comentar que hi havia tres punts en el quals no totes estàvem d’acord:

-       Tacats de sang
-       3. El destí de la partida destinada a la banca ètica
-       6. Afavoreixin

Després de mantenir una entrevista amb la Sra. Interventora, entrevista que agraeixo públicament, i després de comentar-lo amb la nostra assemblea hem decidit canviar el tres punts que eren objecte de diverses interpretacions i que podien impedir el vot favorable de tots els grups municipals.

La nostra voluntat és la d’ajudar a construir un poble millor, un país millor i un món millor i per tant no utilitzarem aquesta o qualsevol altra moció com bandera política, ja li vaig comentar al Sr. Alcalde que amb el tema de la bandera espanyola penjada al balcó del nostre ajuntament ja en tenim prou bandera de país.

Això no vol dir que nosaltres no estem d’acord amb els tres punts com els vam presentar a la CI:

-       Segur que totes aquestes entitats estan tacades de sang, de sang de civils, de nens i nenes, de dones i homes. Us remeto a un llibre molt interessant, en l’escriptura del qual va participar un company de l’IES de Santa Coloma i que s’anomena: El ciclo armamentístico espanyol. Una panoràmica crítica 1989-1999. Arcadi Oliveres i membres del C3A (Campanya contra el comerç d’armes) i que formen part de del ENAAT (European Network Against the Arms Trade).
Icaria, ISBN: 9788474264593
-       Entenem la argumentació de la Sra. Interventora i de retruc la que va fer el nostre alcalde durant la comissió informativa sobre la “feinada administrativa” que podria comportar aquesta moció, el nostre dubte i alhora la nostra pregunta és: què farem quan hàgim de construir una república? No la farem perquè tindrem massa feina administrativa??? Pensem que petits canvis poden ajudar-nos a fer un canvi realment significatiu.
-       Entenem que si que es poden posar clàusules que afavoreixin la banca ètica precisament amb aquest argument que tenen un comportament diferent envers la ciutadania i en favor de la transparència. NO cal que parlem de les targetes Black, etc, etc.
Durant l’entrevista amb la Sra. Interventora hem entès el principis de llibertat i concurrència però estem segurs que amb voluntat política sempre es poden trobar fórmules per afavorir la bona praxis.

5.    Concessió de compatibilitat per a l’exercici d’activitats privades...

Se m’ha dit que la Sra interventora no exercirà aquesta l’activitat privada al nostre poble i per tant votem a favor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada