diumenge, 23 de desembre del 2018

Dues setmanes de novembre de 2018...



Visita a Montevideo i a les companyes de l'MPP





Dimarts 13 de novembre de 2018

Ens reunim amb l’Ismael i en Sebastià de l’oficina de relacions internacionals del MPP. Estem amb ells comentant diversos temes durant més de dues hores:

-       Situació política  a l’Uruguai, situació del MPP davant les pròximes eleccions del 2019, la resolució de la interna i del plenari del MPP del diumenge 25 de novembre.

-       Lluita feminista a l’Uruguai i a Catalunya.

-       Situació de Catalunya.

-       Parlem sobre vells companys de militància bàsicament d’en Gustavo (jo vaig marxar fa 45 anys!)

-       Resolem que la pròxima setmana dedicarem un dia a fer diverses trobades: parlamentàries pel tema lluita feminista, amb el Director de Vinculación del Ministerio de Relaciones Exteriores del Uruguay pel tema vinculació amb la diàspora, i amb companyes del MLN per parlar del tema de Catalunya i els judicis.





Dimecres 21 de novembre de 2018

   15’30  Entrevista amb les companyes parlamentàries per parlar sobre el tema GTLLuita Feminista.

-   Va ser molt interessant, compartim els mateixos problemes i estem donant les mateixes respostes per exemple elles ja han redactat el protocol per l’abordatge de les agressions masclistes dins la mateixa organització. Es van mostrar molt interessades  que els hi enviem dades de com hem organitzat el Punt Lila a Farners per la Festa Major.

-   En una pròxima trobada portaré la proposta que es fa des del plenari del MPP, massa tova segons la meva opinió, serà tema a comentar amb les companyes del grup de treball.

-  Tema que no tenen clar és el de l’espai no mixte per avançar, a la reunió es van afegir companys parlamentaris. Amb Lilián Galán, parlamentària, hem quedat en continuar el contacte.

    D’aquesta trobada no tenim reportatge gràfic, però a les companyes les vam tornar a trobar el dia de la marxa del 25N i tenim fotos amb elles.

     17’30  Trobada amb en Jorge Muiño, Director de Vinculación.

     Amb ell vam estar parlant del tema de les uruguaianes a l’exterior. Gustavo i jo vam ser membres del Primer Consejo Consultivo de Uruguayos en Catalunya escollit per votació com a representants de Girona. La nostra trobada va anar sobre aquesta etapa. Resoldre problemes d’immigració, temes com el conveni Uruguai-Espanya de 1870, etc. Durant la setmana del 26 de novembre es trobarà amb representants del BNG i d’Izquierda Unida que volen presentar un nou projecte de llei.



19’00 Trobada amb companyes del MLN (Movimiento de Liberación Nacional – Tupamaros) de relacions Internacionals. Totes elles històriques del moviment i de la repressió de la dictadura.



Per un error d’Ismael en la convocatòria no va ser una trobada oberta sinó tancada a companyes de la direcció. Aquí vam fer una pinzellada per la història de Catalunya, pels episodis més recents i pels pròxims judicis. Vam estar dues hores compartint informació.

En general vam tenir una bona acollida però els hi costa molt entendre la nostra història, el nostre VOLEM LA INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT, malgrat que ells estan en un moment conflictiu dins el Frente Amplio. Els hi hem demanat que siguin altaveus del que està passant a Catalunya i ho traspassin a totes les companyes.



Dissabte 24 de novembre de 2018

Acte del MPP, llista 609.

    Va ser un acte molt gran i important tot just abans del plenari del 25 de novembre on el MPP havia de decidir a quina candidatura donava suport en les eleccions internes. Només van intervenir en primer lloc i de forma molt breu un nou integrant de la llista, fill de Ferreira Aldunate, del partido blanco (contradiccions internes per superar la davallada en el suport de la gent al front institucional,  davallada que ha sofert el moviment per les acusacions de frau que cauen sobre Raul Sendic). Difereixen amb nosaltres en l’organització dels actes, els nostres sempre tenen un espai per a companyes en lluita.

     I en segon lloc va parlar en Pepe Mujica que va fer un parlament de més d’una hora i que va repetir el seu discurs sobre l’estat del món, va fer certes afirmacions amb les quals no estic d’acord i finalment si que ha dit una cosa amb la qual estic d’acord: ja sóc vell i cal renovar per afrontar el reptes del futur.

Després música.

    Valoració de l’acte: massa personalisme d’en Pepe, el van presentar com el seu únic referent. El més interessant va ser que vam coincidir amb molta gent coneguda i vam estar parlant en petits espais del tema Catalunya, de la CUP i de la nostra implicació. Hem generat diverses complicitats que volem continuar desenvolupant.


Diumenge 25 de novembre de 2018

    Cada any s’organitza una marxa el 25 de novembre que parteix de dos llocs diferents i que es troben en l’esplanada que hi ha just davant de l’edifici de la Intendencia (ajuntament de Montevideo).

   La marxa va estar organitzada per diversos col·lectius feministes i té una part d’institucional. Aquí ens vam retrobar amb les companyes parlamentàries del MPP, amb la candidata del moviment per ser la pròxima presidenta de l’Uruguai, Carolina Cosse i amb l’Ana Miranda, eurodiputada del BNG amb qui vam estar xerrant una mica sobre el tema dels judicis, jo portava una xapa de llibertat presos polítics que se l’ha quedada ella per portar-la en els seus actes oficials. Ens van convidar a la trobada que tindrien amb en Pepe però a la que no vam poder assistir perquè era el dia que nosaltres tornàvem a Catalunya.

    Valoració de la marxa: interessant i important, moltes dones joves, el més curiós va ser quan vam passar per davant d’una església catòlica totes van començar a fer crits contra la posició de la cúria en relació als temes feministes (avortament, etc.)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada