dimarts, 9 de juliol del 2019

Ple extraordinari, 8 de juliol de 2019




Abans de començar el ple vam demanar a l'alcaldessa que ens deixés dir algunes paraules, escrites aquí com a prèvia, que no va deixar dir donant com a excusa que en un ple extraordinari no es poden formular ni precs ni preguntes.

Ho publiquem aquí i advertim que durant tot el mandat repetirem com mantras termes relacionats amb el feminisme i amb la retribució desproporcionada de la mateixa alcaldessa que no pensi que en uns quants dies ningú recordarà el seu sou, ayyy Susan no saps la gota malaia que podem ser però ho aprendràs aviat! 

 El que no ens va deixar dir la Susan...


Prèvia

Bona tarda a totes, abans de començar amb l’ordre del dia d’aquest ple extraordinari pensem que cal fer esment de la situació tan greu que hem viscut avui al nostre país quan una noia menor d’edat ha hagut d’anar al Jutjat de Manresa a declarar per un delicte tipificat com abús sexual per la fiscalia quan en realitat ha estat violada per 6 homes mentre un setè observava i no denunciava els fets.

Malauradament no podem mirar cap a una altra banda i no comentar el fet que no només passa a altres indrets sinó que en la nostra ciutat han passat casos com aquests que potser no han estat publicitats però que això no treu l’extrema gravetat dels fets.

Des del moviment feminista, des de tots els col·lectius feministes de la nostra ciutat, des del moviment veïnal i des de totes les persones de bona fe denunciem aquests fets i instem a la fiscalia de canviar la tipificació del delicte i a actuar en conseqüència a fi i efecte d’evitar  que situacions com aquestes es tornen a repetir.

En aquest sentit demanem al nostre ple que es pronunciï en el rebuig als fets i a la tipificació de la fiscalia i en suport a la noia menor d’edat objecte d’aquest ultratge.

Passem al ple i al que podem dir!!!


1.    Periodicitat sessions ordinàries del Ple i de la Junta de govern local
El nostre grup municipal vota a favor de la proposta i considera que aquesta és una bona decisió malgrat que pensa que hauríem d’ampliar els mecanismes democràtics de participació ciutadana, propostes que ja portaven tots els grups municipals en els seus programes electorals.

Aprovat per unanimitat.

2.    Creació de la Comissió Informativa única
El nostre grup municipal s’absté en aquest punt perquè troba innecessàries aquestes comissions informatives quan en realitat no es tracta cap punt en profunditat, només es segueixen les indicacions legals.

Vots a favor: 15 (JxScF, ERC, IxScF, PSC)
Abstencions:  2 (CUP)

3.    Creació de la Comissió especial de comptes
El nostre grup municipal vota a favor de la proposta malgrat pensa que s’haurien de fer trobades trimestrals o bianuals com a mínim per una major i millor fiscalització dels comptes municipals.

Aprovat per unanimitat.

 4.    Assignacions als grups municipals i càrrecs electes
El nostre grup municipal s’absté en aquest punt perquè no entén la necessitat d’una junta de govern local i una comissió de coordinació de govern i la necessitat de disposar de 12 regidories.

Vots a favor: 12
Abstencions: 5
5.    Càrrecs amb dedicació exclusiva
El nostre grup municipal vota en contra d’aquesta proposta per diversos motius que passem a detallar:

-       La retribució de l’alcaldessa pràcticament es duplica en relació al passat mandat malgrat que passem d’una dedicació del 84% al 100%. Aquest import és el màxim fixat per Reial Decret:
          
-       La Llei Reguladora de les Bases de Règim Local fixa els criteris per a  l’establiment d’uns límits màxims a les quantitats que poden percebre els membres de les corporacions locals per tots els conceptes retributius i assistències, en funció del nombre d’habitants del municipi. Les Lleis de Pressupostos Generals de l’Estat hauran de determinar anualment aquests límits màxims. En l’actualitat són vigents els topalls màxims establerts pel Reial Decret llei 24/2018, de 21 de desembre, pel qual s’aproven mesures urgents en matèria de retribucions en l’àmbit del sector públic,  en el qual es van fixar els següents límits:

                        Habitants                                                     Euros
                        Més de 500.000                                          106.130,06
                        300.001 a 500.000                                       95.517,54
                        150.001 a 300.000                                       84.904,46
                        75.001 a 300.000                                          79.598,46
                        50.001 a 75.000                                            68.985,42
                        20.001 a 50.000                                            58.372,36
                        10.001 a 20.000                                            53.065,30
                        5.001 a 10.000                                              47.759,30
                        1.000 a 5.000                                                42.452,24

-       En el passat mandat l’alcalde tenia una retribució de 29.000 € , dedicació al 84%, més l’assumpció de dues regidories: hisenda i cultura.

-       El pressupost de la corporació passa dels 445.340 €/totals/durant tot el mandat a  697.291,80 €/totals/durant el pròxim mandat.

-       Els sous actuals de les treballadores del nostre consistori són els següents:
·         Personal de neteja, 14.000 € bruts anuals
·         Peó de la brigada: 17.000 € bruts anuals
·         Mestra de la Llar d’infants: 18.000 € bruts anuals
·         Administrativa: 25.000 € bruts anuals

-       Considerem una falta d’ètica absoluta passar a aquest pressupost de despeses en concepte de retribucions quan estem demanant a les treballadores que, després d’efectuada la valoració de llocs de treball,  l’augment de les seves retribucions sigui progressiva: 40% el primer any, 20% el segon any, 20% el tercer any i 20% el quart any.

-       Esperem que quan hi hagi el canvi de govern al cap de dos anys, el dissabte 12 de juny de 2021, aquesta vergonya reverteixi en un cartipàs molt més d’acord amb la realitat de la nostra ciutat i del nostre país. 

Vots a favor:  12 (JxScF, ERC- Manel Barroso, PSC)
Abstencions:  3  IxScF i Manel Barroso
En contra:       2 (CUP)


6.    Creació de grups municipals
El nostre grup municipal vota a favor de la constitució dels grups municipals sorgits de les urnes el 26 de maig de 2019.

Aprovat per unanimitat.


7.    Donar compte de la composició de la Junta de Govern Local i de les delegacions d’alcaldia
El nostre grup municipal entén que això només escenifica el pacte de govern i en cap cas atén a les necessitats de la nostra ciutat en tant i en quant hi ha un excés de regidories, passem de 8 regidores a l’equip de govern del darrer mandat a un equip de govern amb 12 regidores amb el consegüent augment de les despeses municipals.

No es vota, només es dona compte de la vergonya.

8.    Creació de la Comissió de Coordinació de Govern
El nostre grup municipal s’absté en aquest punt i fa la mateixa argumentació que en el punt anterior.
 

Vots a favor: 15 (JxScF, ERC, IxScF, PSC)
                Abstencions:  2 (CUP)
 

9.    Nomenaments per formar part d’OA municipals i empreses mixtes:
-       El nostre grup municipal s’absté en aquest punt, no entén el nomenament del Sr. Regidor de governació com a membre de la Junta General d’Aigües Colomenques quan aquest càrrec sembla més adient pel regidor d’urbanisme com havia estat fins ara.
-       En aquest punt volem fer esment a les visites que anualment hem estat fent a Aigües Colomenques, La Piscina i el Centre Eix de negocis que demanem es continuïn fent durant el mandat que comencem.


Vots a favor: 15 (JxScF, ERC, IxScF, PSC)
                Abstencions:  2 (CUP) 

Comentaris finals:

Ens espera un mandat que es farà molt llarg i  poc constructiu, esperem, desitgem que totes tinguem memòria i que, al maig i juny del 2023, fem un exercici clar de transparència i bon fer.

Gràcies per tot República i continuem...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada