dijous, 7 de maig del 2020

Ple ordinari 17 de febrer de 2020


1     ORDRE DEL DIA



      1.- Aprovació acta anterior.

      D’acord.


2.- Presa de possessió del regidor d’ERC-AM, senyor Jordi Sitjà.
     D’acord.


3.- Aprovació actualització del Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) DE SCF.


Després de l’aportació feta durant la CI del passat dilluns i com que vau anunciar que de moment no s’homologaria el document a causa de problemes tècnics de la Generalitat però que sí voleu dur a terme annexes per actualitzar-lo, vam decidir tornar a llegir el document, comparant-lo amb l’anterior i us fem els següents comentaris a fi i efecte de dotar-lo de millores. Document per separat.


4.- Adhesió al pla comarcal de polítiques de dones de la Selva.
Agraïm a totes i a tots els membres del consistori que acceptessin la transacció amb la nostra moció i ens evitessin haver de votar en contra d’un pla comarcal de polítiques de dones de la Selva, que ni tan sols és un pla d’igualtat i que a més a més està desfasat en les dades que presenta i en el seu plantejament general.


La iniciativa de redactar un pla d’igualtat participat mitjançant la creació d’un Consell Sectorial liderat per la CUP ens sembla una de les formes més transversals i correctes de plantejar canvis en la política local, no defraudarem i recordem que les farnesenques  organitzades en diversos col·lectius comencen a revertir la situació i a fer una crítica contundent al patriarcat des de tots els fronts. Cal repetir, malgrat que cada any diem el mateix, que les persones organitzades representen al millor de la nostra societat i la millor forma d’efectuar canvis reals. 


5.- Donar compte al ple de la corporació dels informes de morositat...
      Res a dir.

6.- Proposta del grup municipal de la CUP, en suport a la jornada de lluita del 8M
 
Cada 8M i cada 25N el conjunt de dones mobilitzades es fan arribar les seves reivindicacions que nosaltres fem extenses al nostre consistori com una forma més de lluita contra el patriarcat.


Aquest any el 8M és un diumenge i, per tant, la vaga no serà tan impactant com altres vegades però ja s’estan organitzant diverses activitats pel mateix 8M:

Nosaltres informem que des de la comissió de gènere de la CUP Farners hem organitzat un Taller de masculinitats per als voltants de la commemoració i que es durà a terme el 14 de març de 10 a 14h a la Casa de la Paraula on convidem a tots els nostres companys a participar-hi, aquesta seria una de les tasques imprescindibles a desenvolupar per totes les persones que ostenten càrrecs públics: fer formació feminista.


7.- Proposta urgent: aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdits núm. 1/2020, per transferència de crèdits.Que expliquin al poble a què es deu això. 

     9.- Precs, preguntes, control als òrgans de govern:


·         Variant: com està el tema? S’informarà el poble? Es farà consulta popular?


      En la reunió que vam mantenir amb el regidor d’urbanisme vam plantejar    diverses alternatives a la variant que entenem no s’ha de dur a terme perquè no és necessària, perquè ja la tenim: la nacional i l’eix transversal en fan de variant. La senyalització es podria millorar moltíssim per indicar als conductors quina és la millor forma de fer aquest tram i caldria millorar els accessos.

Per una altra banda entenem que és una despesa molt important que acabarem pagant els de sempre... sabem el cost real? Ens han informat?

Ja sabem que no és competència municipal però sí que tenim claríssim que si el territori s’oposa, la Generalitat no passarà per sobre.


·         Com tenim el tema del POUM?


·    Fibrociment i instància dels ciutadans afectats pels sorolls, empresa amb coberta de fibrociment, etc., annex al tema del POUM què fem amb les zones semi industrials, quan donarem facilitats a les empreses perquè ocupin el polígon en lloc d’estar en zones habitades.

Hem llegit una instància d’una ciutadana que fa una reclamació per sorolls i per la utilització de fibrociment en una fàbrica propera a casa seva, què s’ha fet?


·     Què ha passat en el lliurament dels premis dels treballs de recerca? Perquè no es duen a terme a Farners?


·      Visites pendents, tenim data?


·    Decret 113: Projecte Carrer de la Cultura Jove, subvenció de la Dipu de Girona: 5.550 €????


·      Decret 114: Judici en qualitat de testimoni, 5 de febrer de 2020: Carles Roca


·       Decret 135: De veritat que comprarem una bandera que representa al 155??? 79,86 € totes dues banderes.


·   Decret 157: Conveni amb el CC de la Selva, 14.000 € = dinamització empresarial, estem en un món capitalista?


·     Decret 168: Conveni amb el CC de la Selva, 21.875 € = tècnic/a dinamitzador de joventut, de veritat?


·      Decret 178: Accés a la informació: està claríssim: tots els informes tècnics que tinguin a  veure amb teulades, obres, etc. construïdes amb fibrociment...

                    Encara no hem rebut els informes:

                    Cada any tenim informe de La Piscina, on és?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada