dimecres, 29 de desembre del 2021

Ple ordinari - 15 de març de 2021

Resum del ple



1. Aprovació actes anteriors, ok. A favor.

 

2.  Ratificació de les causes previstes..., Ok. A favor.

 

3. Modificació puntual del conveni...

 

4. Ratificació del decret d’alcaldia...

 

5. Donar compte al ple de la Resolució d’aprovació....

 

6. Proposta amb motiu del 8 de març...

 

7. Proposta de suport a l’amnistia...

 

8. Aprovació inicial modificació de crèdit...

 

9. Informe d’alcaldia.

 

10.  Precs, preguntes i control als òrgans de govern:

 

 

 

1. i 2. A favor.

 

Abans de començar ens haurem d’excusar per no haver pogut participar de la comissió informativa el passat dimarts per temes personals de les dues regidores. Agraïm a la Susagna la informació que ens va donar posteriorment. Aclarim a totes les persones que ens escolten que cap regidora cobra la indemnització per participar de les comissions ni del ple si no hi participen.

 

3. Modificació puntual del conveni...

 

Pel redactat de la proposta entenem que la mesa de negociació de les treballadores i els treballadors de l’ajuntament estan d’acord amb aquesta modificació i com hem pogut comprovar ho estan, per la qual cosa en aquest cas el nostre vot serà favorable malgrat que ens agradaria disposar de més informació sobre a quines tasques estem afegint aquesta modificació o si es refereix a la totalitat de la contractació per durada determinada.

 

4. Ratificació del decret d’alcaldia...

 

Estem d’acord en treballar el tema des de la perspectiva municipal i fer-ho de forma seriosa i compromesa. A finals de l’any 2020 la CUP va organitzar una Assemblea Nacional Ecologista on precisament es van treballar tots aquests temes des d’una mirada municipalista, per la qual cosa votarem a favor de la proposta.

 

Instem, una vegada més, a la regidoria de Medi Ambient a convocar un consell sectorial de territori, fa un any que ho estem demanant i veiem en els decrets d’alcaldia que la ciutadania, de forma molt tímidament està fent passes en aquest sentit amb la utilització de plaques fotovoltaiques.

 

Per què la nostra insistència a demanar aquesta convocatòria? Per què el nostre grup municipal i la CUP com a partit d’àmbit nacional, estem interessats a fer el pas per assolir els objectius marcats abans, si pot ser, del 2030. I la forma de dur a terme aquesta tasca ha de passar per fer que tota la ciutadania de Farners hi participi i entomi la proposta com seva.

 

5. Donar compte...

 

No es farà una comissió especial de comptes com s’ha fet cada any? Per quins motius?

 

6. Proposta amb motiu del 8 de març...

 

El nostre grup municipal va presentar una moció que difereix bastant de la moció que avui, evidentment, aprovarem. Recordem que cada any es presenten mocions en aquest sentit, moltes d’elles de caràcter ideològic que ens sembla fantàstic que es puguin presentar per recordar una tasca imprescindible a dur a terme, però que, a l’hora de la veritat, poca incidència tenen en la vida municipal.

 

La moció que no va ser acceptada en la comissió informativa, malgrat que la Susanna ens va comentar que la podíem entrar per urgència i debatre’l avui, no era més que adaptar el manifest del 8 de març de l’entitat feminista del poble  a una moció municipal. Per tota la gent que el vulgui llegir sortirà publicat en el pròxim número del Ressò.

 

Com a dones sabem del cert que tenim moltes tasques pendents fins a arribar a una veritable igualtat de drets i que això passa per considerar que totes les opressions que travessen la nostra societat les patim les dones de forma aguditzada  i, entenem, que és aquí on hem de posar tot el nostre esforç per revertir aquesta situació.

 

El col·lectiu feminista de la comarca - Les Ortigues Selvatanes- ha participat del debat i redacció del Pla d’abordatge de les violències sexuals i lgtbigòbiques als espais d’oci de la Selva, dut a terme per El CC de la Selva i l’Agència Catalana de la Joventut que entenem com un primer pas per socialitzar els problemes en que es troben molts col·lectius dins aquests espais. 

 

Aquest primer pas ha estat un espai de treball molt positiu i ara el nostre consistori té pendent la redacció del Pla d’Igualtat Municipal, tasca a la qual la CUP es va comprometre a liderar durant aquest mandat i en el qual començarem a treballar la pròxima tardor a fi i efecte que sigui un pla treballat per tot el municipi en les millors condicions possibles. 

 

Per acabar demanar a tothom que vulgui participar de la redacció del pla que es posi en contacte amb nosaltres al més aviat possible. El debat és imprescindible en aquest com en tants altres temes.

 

Moltes gràcies!

 

7. Proposta de suport a l’amnistia...

 

També donarem suport a la proposta de demanda d’amnistia, esperem que els representants del PSC al nostre consistori traslladin aquesta petició de forma molt més directa al govern de Madrid. Sabem que el govern del PSOE és contrari a aquesta petició, sabem que no donarà suport a la llei que es vol tramitar al Congreso, però per això no deixarem mai de demanar-la i de reivindicar que l’amnistia és un concepte jurídic reconegut en l’àmbit internacional, aplicat a centenars de països i per a situacions d’excepcionalitat polític com la que estem vivint.

 

Recentment s’ha tornat a denegar el tercer grau als presos independentistes quan veiem a en Rodrigo Rato o a Iñaki Urdangarin sortir de la presó per edat o per tercer grau, quan no s’investiga a la monarquia (pensem que en els seus inicis el PSOE era un partit socialista on no hi tenia cabuda la monarquia i ara?), on tenim un senyor que durant molts anys va representar a l’estat espanyol, que el 23F de 1981 va intentar donar un cop d’estat, i que, malgrat que això no s’ha pogut comprovar perquè no es té accés a tota la documentació del cas, és de públic coneixement que la seva participació va ser motiu de molts dubtes.

 

Per tot això i per totes les represaliades, com diu l’art. 3 de la proposta, demanem l’amnistia, la reparació dels danys causat i també unes polítiques socials que posin la vida de les persones al centre.

 

Moltes gràcies!

 

8. Modificació de crèdits 3/2021...

 

Explicació de:

·      Adequació espai per a gossos                                   10.000 €

·      Conducció pou i canonada d’aigua                           50.000 €

·      Adequació parada de bus de SACORE                      23.176 €

·      Adequació WC Cercle Jove                                       20.000 €

·      Adequació terrenys CAP                                           102.000 € urbanització del terreny que es 

                                                                                              cedirà al CAP, salut mental, servei 

                                                                                              d’ambulàncies i salut comunitària

·      Piscina coberta – treballs empresa                           25.000 €

·      Aliments frescos CDA 2020                                       25.000 €

·      Ajudes a autònoms i petites empreses                     25.000 €

·      Habitatge social Polítiques d’habitatge                    30.000 €

 

Pensem que hem d’aprovar que es passi de finançar-se per préstec a llarg termini a romanent líquid de tresoreria per a despesa general.

 

Malgrat que el nostre grup municipal no va donar suport als pressupostos si que donem suport a no caure en la dependència dels bancs.


10. Precs, preguntes i control als òrgans de govern:

 

Temes sense resoldre:

 

·      Menjadors llars d’infants, recordar el fet que les famílies puguin portar carmanyola, perquè no? Imprescindible que es faci participar a les famílies i a l’oposició en la redacció del plec de condicions, sobretot pel tema criteris. Fer esment a l’article del Ressò. Tal com vam demanar el darrer ple i com demanen les famílies cal que fem un grup de treball per entomar la tasca d’escollir empresa que faci el servei per al proper curs.

 

·      Piscina, a Torelló tots els grups municipals han acordat rescindir el contracte i s’ha encarregat un estudi per saber el cost de rescindir el contracte i tornar-ho a treure a licitació o fer la gestió directa. Hem de tenir clar que tota la ciutadania està subvencionant a les persones que es poden permetre el luxe de tenir un abonament a la piscina. A l’empresa li queden 900.000 € per amortitzar, quan ens queda a nosaltres?  Evidentment si ho gestionem directament tenim molt més marge per bonificar a col·lectius que ho necessitin.

·      Sorolls i fibrociment, always.

·      Com tenim el tema de secretaria?

·      BARRAKES, A L’EMI, T’HAS REUNIT AMB LA COMISSIÓ DE BARRAQUES PER REPRENDRE EL REGLAMENT I SEGUIR TREBALLANT?

 

 

Decrets d’alcaldia:


 

Decret 293 de data 22.02.2021         


Pagament com a secretaria accidental es paga un import de                                                            351,99 € per 4,5 dies de complement de productivitat o sigui                                                            78,22 €/dia, va duplicar la jornada?

 

Decret 302 de data 23.02.2021        

 Contractació d’una empresa anomenada Global & Local Audit,                                                            SL, per fer informes financers de l’estat de la concessió de la                                                            piscina per un valor de 5.800 €, que ens ho expliquin.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada