dimecres, 25 de maig del 2016

RESSÒ - abril 2016



Ara, procés constituent, ja!

   No és la nostra manera de fer parlar dels altres, però aquesta vegada ens hi veiem obligats, per l’acció i les declaracions de determinats individus que tenen responsabilitats polítiques. Pels enganys que això suposa.

   Perquè el passat 9 de març l'expresident Mas va desautoritzar el pla cap a la independència? Com lliga això amb la defensa d’un altre càrrec de Convergència, Rull, de que al partit hi ha lloc tant pels que volen el referèndum com pels que votaran no?

   Ja sabem que els únics que estàvem obertament per la declaració unilateral de la independència érem nosaltres, però què se n’ha fet del seu pla de desconnexió i de les estructures d’estat? Tornem les idees de negociació amb l’estat d’un referèndum que sabem del tot impossible? Tant de «Presssing CUP» per això?

   També som els únics que parlem obertament de desobediència, mentre ells van convertir el 9N en un procés participatiu per no desobeir l’estat. I també som els que més pressa tenim, ja dèiem a la passada legislatura que ja teníem majories per anar preparant la independència, i ells van trigar gairebé un any a convocar les eleccions plebiscitàries, que primer havien de ser les anteriors, les del 2012, recordeu? 

   Els ciutadans hem d’exigir una resposta clara dels polítics i de les institucions catalanes. I aquests senyors tenen la batuta d’una de les dues potes del govern. Ja fa temps que des del govern no es fa res. Les ultimes actuacions són més aviat vergonyoses, canvi de nom de conselleries per tal de no emprenyar el Constitucional, escrits al Tribunal Constitucional desmentint les mocions del parlament i sobretot un llarg silenci. Quin contrast amb els alcaldes que desafien a la justícia!

   Algú pot creure a aquestes alçades que no hi hagi res preparat? Fer una llei tributària catalana és un dia de feina, si hi afegim la CUP, dos dies. Però què esperen per fer alguna cosa? Cal que preguntem quines són les veritables intencions de Convergència? Vol o no vol la independència? Tornen la puta i la ramoneta?

   El procés constituent s’ha de convocar ja, i no tenim ni un calendari encara ni una proposta de quins seran els mecanismes de participació de la societat, de debat dels continguts i redactat, i d’aprovació dels diferents articles i de tot el text. És precisament en el procés de definició del nou marc, del nou estat, on sumarem més gent per la independència. Ho haurem de fer nosaltres?

   Perquè la CUP vol una Catalunya i uns Països Catalans millors, no podem repetir els erros que hem patit fins ara. Ens volem independitzar per estar millor, no pas igual. I entenem que les institucions són una eina per canviar la societat.

   Per tot això pensem que no podem deixar només en mans dels polítics la construcció de la República Catalana, que la ciutadania hem de continuar empenyent i organitzant-nos, aquest procés l’ha començat el poble i el poble l’ha d’acabar, i dels polítics, qui no segueixi, que es faci a un costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada