dimecres, 25 de maig del 2016

RESSÒ - maig 2016



De l’Ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals i de com s’organitza la consulta sobre diversos temes a la nostra ciutadania.



Hi havia una vegada una petita gran ciutat que desitjava començar a caminar en una nova direcció però a qui els entrebancs del passat no li deixaven espai, ni temps, ni esma per iniciar un nou camí.

Així continuem el relat d’aquests mesos, gairebé un any, de nou govern a la nostra ciutat. Aquest mes de maig volem comentar dos temes, un dels quals sembla ser capdavanter en l’atenció del nostre consistori: les caques dels gossos. Ja sabem que molts dels programes electorals presentats al maig del 2015 contenien propostes per acabar amb les caques dels gossos dipositades al mig del carrer.

Els plens dels mesos de gener i d’abril van anar plens d’aquest tema. Les comissions informatives es van convertir en discussions sobre com s’han de fer les anàlisis de la sang dels gossos per tenir el seu ADN i després fer l’estudi de les femtes. Era el mateix dia que parlàvem del pla pressupostari a mig termini 2017-2019 o del protocol d’execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya (desnonaments). També vam sortir als diaris comentant els espais que dedicarem a deixar els gossos anar deslligats. Què en penseu els tenidors? Són els espais adequats?

El juliol de 2015 el nostre grup municipal va condicionar el seu vot al cartipàs presentat pel nou equip de govern a la concreció de diversos punts, un dels quals era la creació dels Consells Sectorials. Aposta important perquè la intenció és que tota la nostra ciutadania pugui incidir en el govern i formar part de les decisions que, per poc importants que puguin semblar, canviaran, d’una forma o una altra, el nostre dia a dia. La creació dels Consells Sectorials es va aprovar en el ple del 27 de juliol de 2015 però encara ara, després de 7 mesos, no tenen cos propi, no se n’ha desenvolupat un reglament, no tenim actes dels s’han convocat per tractar temes molt puntuals: de participació, de benestar social, i el de més recent creació: territori, però només en la faceta de medi ambient per informar del tema de la recollida selectiva d’escombraries.

Potser us pregunteu què tenen a veure tots dos temes, bona pregunta! Intentarem donar resposta.

Pensem que el nostre poble i la seva gent es mereixen un equip de govern que realment tingui clar quines són les prioritats a tractar en ple, en uns plens que ara es poden seguir per streaming donant l’oportunitat a la ciutadania d’escoltar però, al mateix temps, se li nega o es dilata en el temps la possibilitat de participar en les decisions. Prioritari ha de ser la participació de tots i de totes, si realment ens creiem el que, pel nostre grup municipal, és imprescindible: la innegable validesa de l’empoderament de la nostra gent per dissenyar el poble que volem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada