dimecres, 25 de maig del 2016

RESSÒ - juny 2016



La recollida de les escombraries porta a porta


Hi havia una vegada una petita gran ciutat que desitjava començar a caminar en una nova direcció però a qui els entrebancs del passat no li deixaven espai, ni temps, ni esma  per iniciar un nou camí.

Sembla que continuarem amb aquest encapçalament durant temps perquè continuem sense trobar diferències notables amb les legislatures anteriors, tot continua en la mateixa direcció: no es pot discrepar amb l'equip de govern, si ho fas, estàs fent un lleig o estàs deixant a l'equip de govern en evidència, un equip de govern que, no ho oblidem, està en minoria davant l'oposició.

Ara per ara tenim un tema molt important sobre la taula: la forma de la recollida selectiva de les escombraries del nostre poble s'ha de canviar, no perquè els i les  regidores s'hagin tornat boges sinó perquè no tenim altra alternativa. A no ser que decidim deixar la Comunitat Econòmica Europea en un termini de temps molt proper, la forma en què efectuem la recollida quedarà obsoleta i serem penalitzats per això. Només una dada, amb el sistema actual es recicla aproximadament un 40% de les escombraries, amb el porta a porta s’arriba al 80%.

El nostre grup municipal dóna ple suport a la iniciativa de la recollida porta a porta i pensa que realment s'ha de continuar treballant en aquesta línia sense aturar-nos, informant com cal a tot el poble. Hem de deixar ben clar que no podem continuar maltractant el nostre medi ambient, ara és l'hora de canviar i posar la mirada en el futur, en els pròxims anys i deixar un bon llegat de respecte al nostre territori... realment volem una terra lliure en tots els aspectes i el del medi ambient és un gran repte de feina col·lectiva.

Des del 24 de desembre que parlem d'aquest tema, s'ha fet l'estudi, s'han presentat les propostes, s'ha discutit en un aparentment Consell Sectorial de Medi Ambient (continuem sense tenir actes dels mateixos). I davant de la discrepància d'un grup s'ha tornat a aturar tot, fa dies que no parlem del tema... potser serà motiu de debat en el ple de maig o en el de juny o en el de juliol?

Què en penseu els ciutadans i les ciutadanes? Penseu que els temes que tractem als plens són realment els que us preocupen o, al contrari, que la feina de governar la nostra petita gran ciutat es fa al despatx sense participació activa de tots i de totes?

I com al començament, acabem de la mateixa manera que el mes passat. Pensem que el nostre poble i la seva gent es mereixen un equip de govern que realment tingui clar quines són les prioritats a tractar en ple, en uns plens que ara es poden seguir per streaming donant l’oportunitat a la ciutadania d’escoltar però, al mateix temps, se li nega o es dilata en el temps la possibilitat de participar en les decisions. La prioritat ha de ser la de la participació de tots i de totes, si realment ens creiem el que pel nostre grup municipal és imprescindible: la innegable validesa de l’empoderament de la nostra gent per dissenyar el poble que volem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada