divendres, 31 de març del 2023

Discurs presentació de la llista - 26 de març de 2023

Bon dia a tots i a totes,

 

És per a totes nosaltres motiu de satisfacció i d’orgull presentar la llista de la CUP Farners que ens representarà en les eleccions municipals del 28 de maig d’enguany.

 

Les meves funcions  en aquesta presentació són dues: fer una mica de balanç dels 3 mandats en els quals la CUP ha estat al consistori, ja sabeu quan la CUP és a les institucions passen coses! I, per una altra banda ser la baula que uneix el mandat passat i el que en breu s’iniciarà.

 

Recordo perfectament la primavera del 2011 quan, en aquesta mateixa plaça, un grup de companyes i companys ens van convocar com la tot just nascuda CUP Farners. En la trobada ens van presentar un projecte  que parlava de transformar aquesta societat capitalista i patriarcal, que portava com una bandera estesa i ben entesa  l’anticapitalisme, l’antiracisme, el feminisme, l’ecologisme i que volia construir un nou país, un projecte que posava la vida de les persones al centre de tota decisió política.

 

Era una nova veu, una nova forma d’entomar la política local des de baix cap a dalt i en les eleccions del maig del 2011 vam aconseguir els vots necessaris per tenir un regidor al consistori, l’Eloi i més tard l’Albert ens van representar. Totes les que ens seguiu recordareu tot el tema de les factures de Festa Major, com van haver de lluitar per obtenir-les! I més coses, començàvem a posar llum i taquígrafs a la tasca moltes vegades opaca de l’ajuntament.

 

El 2015 repetim amb una regidora i la força que ens va donar en aquell moment ser decisives va provocar que l’alcalde no s’apugés el sou per sobre de les possibilitats de la nostra ciutat, es van crear els consells sectorials amb un èxit relatiu, es va començar a parlar del porta a porta, la nostra AL va estar a l’altura dels esdeveniments de l’octubre i del novembre del 2017. I en la institució no vam tenir els resultats que esperàvem: mocions aprovades sense implementació com és el cas del centre cívic.

 

El 2019 continuem tenint presència amb dues regidores en un consistori que va estar a punt d’escenificar un pacte de la vergonya, però que no va superar la vergonya de 4 anys de mal govern, desaprofitats políticament i socialment. Avui deixen un ajuntament endeutat, sense pressupost pel 2023, un teatre que havia estat orgull de la ciutat tancat des del 2015, la piscina municipal coberta també tancada, una societat poc o gens cohesionada, les entitats oblidades.

 

Durant els passats 4 anys la Ivette, jo i la nostra assemblea local ens hem dedicat a fer seguiment de totes les problemàtiques que han preocupat a la nostra ciutadania amb el més absolut respecte per les persones que s’han apropat a demanar-nos el nostre suport.

Però, deixem de parlar del passat i tornem al present per donar pas al futur, ara mateix estem en una altra primavera com la de fa 12 anys, davant de vosaltres per presentar-vos la nostra llista, de tot això us parlaran les meves companyes, a les que donarà pas i veu de seguida.

 

No volia acabar sense fer meva un poema i una frase d’en Mario Benedetti, poeta molt compromès públicament amb les lluites populars de tot el món. El poema s’anomena La gent que me agrada i acaba dient:

 

Amb gent com aquesta em comprometo pel que sigui per la resta de la meva vida, perquè per tenir-los al meu costat, em dono per ben retribuïda.

 

Aquí la gent que m’agrada...

 

 

Farners de la Selva, 26 de març de 2023.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada