dissabte, 9 de juliol del 2011

Direm SÍ al Registre d'entitats, però demanant-ne canvis

Un dels punts del dia que es sotmetrà a votació, en el proper ple del dilluns 11 de juny, és el registre d’entitats elaborat des de la regidoria de participació de la passada legislatura.

La CUP Farners, després d’estudiar i debatre el text, hi votarem a favor, ja que representa el primer pas per desenvolupar el Pla Director de Participació Ciutadana, i que permetrà a les entitats participar en la gestió del municipi. En la primera versió del document, teníem discrepàncies importants, ja que la informació que es demanava a les entitats era excessiva, i complicava l’entrada de les entitats al registre. Després, de modificar el document d'acord amb l’al·legació del C.P.I. La Sega de 1640, en què es demanava que no s’hagués de presentar el pressupost i la programació anual de les entitats per formar part del registre. Decidim votar-hi a favor, per tal de no obstaculitzar la profundització de la democràcia al municipi, però exposem les discrepàncies.

En primer lloc, cal tenir present que el registre d’entitats no reflectirà tota la mobilització ciutadana i el teixit associatiu, ja que hi ha formes d’organització i mobilització, com poden ser per exemple el moviment dels indignats, o comunitats d’autofinançament, per parlar d’exemples existents al nostre municipi, que no es constitueixen com a associacions o entitats legalment.

En segon lloc i en relació al 8è punt, que fa referència a la cessió de locals, entenem que els espais municipals no es restringiran, únicament, a aquelles entitats que s’han registrat, ja que es poden donar casos d’entitats que no s’hagin constituït com a tal encara, o que pel seu funcionament decideixin no constituir-se, com podria ser una plataforma pels drets socials, formada per representants de diverses entitats, o la mateixa consulta colomenca, però que necessitin d'espais municipals.

En tercer lloc, demanem que la documentació que s’entra de cada entitat es faci via registre, per tal de tenir-ne constància i per què es pugui consultar quins actes ofereix cada entitat al llarg de l’any, i de quin pressupost disposen. En aquest sentit, pensem que és una mesura que contribueix a una major transparència entre les entitats i en la concessió de subvencions.

I finalment, en cinquè lloc, creiem necessari que els espais webs destinats a entitats, i la difusió de les seves activitats, es farà per igual, estiguin o no registrades les entitats, perquè tal com hem dit, el registre d'entitats no reflectirà la totalitat de la mobilització ciutadana al poble.

Entenem, doncs, que aquest és el primer pas per donar un suport actiu i valent a les entitats del nostre poble, i hi donarem suport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada