dijous, 7 de juliol del 2011

PARTICIPACIÓ, PARTICIPACIÓ I PARTICIPACIÓ

Participació, aquesta va ser la paraula més sentida en el darrer ple municipal, el passat dilluns 27 de juny a Farners de la Selva, el de presentació del cartipàs de la legislatura de quatre anys que ara comença. Participació en boca de tots, en totes les intervencions. Sembla que serà un dels temes més importants de la legislatura. Senyor Roqueta, se us gira feina.


En la darrera legislatura tot s’ha fet fomentant la participació, diu l’alcalde, però la gent no participa, afegeix. Els d’ERC assenteixen, ells portaven la regidoria de participació, i tots plegats s’encongeixen d’espatlles. Res d’autocrítica, res de canviar la manera de fer. És la gent del poble que no participa. Són així... (per cert ERC havia defensat ja fa anys els plens mensuals, però, clar, els que portaven el partit eren una altres que ja no hi són). Un ple ordinari cada dos mesos, el mínim que obliga la llei, perquè els ciutadans hi puguin intervenir, en comptes del ple mensual que proposava la CUP. Només ciutats com Girona el fan mensual... No, senyor alcalde, pobles propers com Arbúcies, Maçanet i Caldes, amb la meitat d’habitants, fan ple mensual. Cara de sorpresa, (... estan ben informats aquests). ... I encara es permet donar lliçons de participació al regidor de la CUP. Cinc tinents d’alcalde, el màxim permès per llei, assenteix el secretari, perquè la participació ha de ser també dintre de l’ajuntament. Això, des de dalt en comptes de des de baix. I la CUP no parlava de participació en aquest punt, sinó de sous i comissions. En fi, la butxaca és la butxaca. Altra cosa és la demagògia.

Cara de sorpresa al veure el saló de plens gairebé amb tres quarts d’entrada. ... A veure si continueu venint. Perquè deu ser tanta expectativa?
Pel demés, ja s’intuïa. El govern vota a cor, tots a una, i l’oposició... bé, els únics que van proposar quelcom diferent va ser la CUP, i van votar en contra del govern, els demés s’estimen més abstenir-se que fer costat a la CUP. Ni sentit comú ni hòsties, aquí tothom marca perfil. Menys el PP, que s’ho mira i no diu res, ni una sola intervenció, abstenció en tot ... què hi faran a l’ajuntament? Ha començat l’espectacle.
 

(article publicat per Lluís Ginestà a http://www.somlaselva.cat/)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada