dissabte, 10 de setembre del 2011

I dilluns, ple!

Dilluns, 12 de setembre. Segon ple ordinari de legislatura.

El govern se’ns presenta amb 5 punts, dels quals 2 són mocions de temes de fpra del poble. Per tant, només 3 punts que facin referència a la feina de l’Ajuntament. Ja està? Tenim, per exemple, el POUM en revisió, i res a discutir? No tenim cap més ple fins al novembre. Però el govern no vol sotmetre a votació res més que 3 punts (per recuperar un camí, les normes dels pisos de protecció oficial i la renovació de dos membres del Geriàtric).

Evidentment ens explicaran que a l’informe d’alcaldia ja ens posaran al dia, i que podem formular tots els precs i preguntes que voldrem. Però ens sembla que la forma d’actuar del govern no ajuda gaire a la participació en la gestió municipal. El ple tindrà 14 punts en total. 5 del govern, 5 de la CUP, 1 conjunt de la CUP i ERC, 1 d’ERC i 2 de CPC. 5 a 9, per tant. Que cadascú valori.

Les 6 mocions que en conjunt presenta la CUP són:

1. En demanda del tancament d’Ascó, provinent de la plataforma Tanquem les Nuclears. Si cal canviar el model energètic, comencem per tancar instal.lacions obsoletes que qualsevol dia fotran un pet.

2. Per la devolució del cànon digital, pensada contra els pirates de l’SGAE i les seves recaptacions abusives. Tot i que l’Ajuntament ja està revisant al detall totes les factures d’aquesta entitat, no està de més explicitar-ho.

3. Pel desenvolupament d’un reglament d’habitatges desocupats. Punt polèmic. Es tracta de poder aplicar un recàrrec, ja previst a l’IBI. Per fer-ho cal, precisament, definir en un reglament què és un habitatge desocupat. Però que ningú se’ns espanti: l’objectiu és poder tenir un instrument per a poder negociar amb els bancs que estan desnonant els nostres veïns i veïnes.

4. En suport a la llibertat d’expressió. Moció que vol posar de relleu que la presa de possessió dels regidors no es va ajustar al què està establert. I si bé no volem tirar-la enrera, si que volem que es reconegui que el jurament que vam realitzar podia ser acceptat. I, en cas de no ser-ho, s'hauria hagut d’actuar d’una altra manera.

5. En contra de les retallades a la sanitat pública. Tot i que el govern en presenta una limitada al tancament dels CAP, creiem que cal ser més ambiciosos i mirar el context general de les retallades. Si ve ERC ens ha manifestat que ens donaria suport, per les gestions fetes amb el PSC sembla que no podrem visualitzar una postura conjunta de les forces d’esquerres en defensa de les polítiques socials. Ens sap greu, sincerament, que en nom de la unitat és prioritzi pactar amb qui precisament t’està retallant els serveis socials.

6. En defensa del català a les escoles. En principi, tant ERC com la CUP presentàvem la nostra pròpia moció. Al final hem acordat presentar la moció preparada per somescola.cat, plataforma que agrupa el teixit educatiu i social català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada