dilluns, 16 de gener del 2012

MOCIÓ QUE PRESENTA LA CUP PER A LA CONVOCATÒRIA D’UNA AUDIÈNCIA PÚBLICA SOBRE L’ESTAT DE COMPTES I DE CAIXA DE L'AJUNTAMENT

Tots i totes sabem que la situació econòmica que vivim es molt complicada i que, entre molts altres factors, de la salut econòmica de l'Ajuntament dependrà com aniran les coses a la ciutat.

Santa Coloma ha afrontat en els darrers anys importants inversions, com la Piscina, la Casa Museu o l'Auditori, que s'estan pagant, i alhora cal prendre mesures per a afrontar la crisi actual sense reproduir les dinàmiques que ens hi han portat.

Si bé és un dret democràtic dels ciutadans exigir transparència i tenir accés a la informació bàsica del seu ajuntament, també és cert que la implicació i participació de la ciutadania serà un element cabdal per a l’el.laboració de polítiques adequades als temps que corren.

En aquest sentit l'actitud i la decisió de l'Ajuntament en subministrar informació, en crear espais de participació i en fomentar la intervenció ciutadana, poden ser identificades com un dels requisists bàsics, i cal plantejar-se com generem una cultura participativa que permetin a més persones i grups participar en la gestió de la cosa pública, i en trobar respostes als atzucacs amb què ens trobem. 

Si bé podem identificar processos concrets com a objectius a assolir, com la realització de pressupostos participatius, també és cert que cal fer passos que ens permetin arribar-hi. En aquest sentit, i donada la importància que el tema té, el Grup Municipal de la CUP Farners proposa al Ple l'adopció dels següents acords:

– Que l'Ajuntament convoqui en el termini màxim de dos mesos una Audiència Pública amb l'objecte d'explicar l'estat de comptes de l'Ajuntament, així com les propostes d'inversions i l'estat del deute municipal.

– Que l'espai, la publicitat i l'accessibilitat a la mateixa siguin acordades entre els diferents grups polítics.

– Que es contempli un nombre mínim d'intervencions des del públic, i que aquestes paraules es donin seguint un criteri clar i públic, de consens entre els grups municipals d'aquest Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada