dimecres, 23 de maig del 2012

Sentència favorable a la CUP Farners. Un pas més cap a la transparència


El jutjat dicta sentència favorable a la CUP Farners, el regidor ha de tenir accés a la informació sol·licitada de la Festa Major

En data 16 de maig de 2012, el Jutjat Contenciós Administratiu n.1 de Girona ha emès la sentència referent al recurs d'empara per vulneració de drets fonamentals, que Eloi Ginestà, regidor de la CUP Farners, havia interposat contra l'Ajuntament de Santa Coloma per no subministrar la informació sol·licitada, referent al cost i a l'organització de les festes a la ciutat.

Tot i que la presentació de la demanda va comportar en el seu moment començar a accedir a la informació, aquest accés ha estat ben complicat. Fins al punt que a hores d'ara encara tenim pendents de consultar factures de l'any 2010 per un valor superior a 100.000€, així com els llibres majors de l'any 2011. Aquests llibres són imprescindibles per a saber, precisament, si hi ha factures del 2011 pendents de consultar.

La sentència reconeix el dret a tenir còpia de la documentació sol·licitada, fet que celebrem. Una mesura tan simple ens facilitarà la tasca a totes, especialment a les treballadores municipals . I és que mentre el senyor alcalde argumenta que hi ha pocs mitjans humans disponibles, la realitat és que les traves que col·loca a l'accés a la informació comporten que haguem de recórrer a aquestes treballadores més vegades del que és estrictament necessari. Si no es preocupés tant d'amagar no sabem què, tot seria més fàcil.

La sentència no carrega els costos judicials a ningú, i ja ens sembla correcte. De fet, vam dir al nostre advocat que no les demanés i, si ens haguessin hagut de pagar el procés judicial, hauríem retornat els diners al poble. De fet els diners que ens ha costat presentar la demanda provenen del poble, a través de l'assignació per grup municipal que disposem. Per tant, no seria lògic que el poble pagués dos cops pel mateix. A més a més, si a partir d'aquesta sentència es clarifica la qüestió i podem accedir sense traves a la documentació municipal, seran diners ben gastats.

Finalment, esperem poder acabar d'aclarir les relacions de l'Ajuntament amb una empresa per la qual ha pasat més del 60% de la contractació de festes del 2010, més de 300.000€. Una relació així, continuada en el temps i que ha generat dubtes i controvèrsies en el poble hauria de ser definitivament clarificada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada