dissabte, 22 d’octubre del 2016

El Consell Comarcal de La Selva

Cròniques des del Consell Comarcal de la Selva

Legislatura 2015-2019




Fa uns dies un company del grup de la CUP-comarcal em deia alguna cosa com: si la nostra presència al Consell és merament presencial perquè no ens escrius les teves vivències davant aquesta estructura tan monolítica, tan corrupta i tan poc propera a les classes populars.

I, doncs, aquí m'he posat a veure què us puc transmetre.

Durant els primers plens, fins ara he participat en 6 o 7, tot era nou i molt estrany, tota una experiència en un món molt diferent del nostre de les assemblees, de les trobades informals i sobretot molt allunyat de les paraules que vaig pronunciar en el meu discurs de pressa de possessió del càrrec el 15 de juliol de 2015, la primera vegada que la CUP entra al ple del Consell Comarcal de la Selva

...

El que hem vist d’aquest consell comarcal des de fora, com a ciutadanes, no ens agrada. No ens agrada saber que el Consell Comarcal de la Selva està implicat en diversos casos de corrupció, amb un president imputat, amb problemes en la tramitació de les concessions dels menjadors de les nostres escoles. No ens agrada el seu sistema presidencialista i la separació que produeix entre representants i representades. Volem un Consell Comarcal que impulsi la gestió pública dels serveis, amb transparència i amb la participació de les persones que en són usuàries i el poble en general.

El país que volem construir el volem desenvolupant eines de democràcia, un país on els càrrecs electes i les institucions estiguin al servei de la població, sense privilegis ni distincions. Apostem decididament per retornar el poder de decisió a les classes populars portant al si del Consell les lluites del carrer com ho fem dins els ajuntaments.

Estem convençudes que la societat del segle XXI ha de ser una societat sense discriminacions ni opressions de cap tipus, sense estructures patriarcals ni sexisme, i és per tot això que reafirmem l’esperit constructiu i transformador de l’esquerra independentista del nostre país. Volem la independència dels Països Catalans i alhora la transformació social. La veritable transformació de la nostra societat s’ha de portar a terme de la mateixa manera que es vol construir el model de tots els nivells de l’administració: des de baix cap a dalt.

...

Aquell dia en van donar un pin (jo no sabia que era això!) del consell que ja he perdut o regalat o no sé on és. Segons sembla aquell obsequi era com la adhesiu que et distingia com a membre d'aquest club on tots van de vint-i-un botons i on jo, evidentment, desentono amb la meva suadora negra, la meva bici atrotinada, les meves maneres molt poc “respectuoses” del sí senyor president, per descomptat senyor president, les meves preguntes incòmodes (de moment només incòmodes perquè no puc assolir tota la documentació que envien amb molt poc temps) i que en un futur vull que siguin molt més punyents.

Després van venir els plens de les primeres Ordenances Fiscals, les del 2016, el primer pressupost, el del 2016, la primera junta de portaveus amb els advocats del Cas Manga, per cert en Pina és l'advocat del Consell i pertany al despatx d'en Roca Junyent i també és l'advocat de molts dels imputats per corrupció.

Abans de l'estiu del 2016 en Salvador (Balliu) va convidar als portaveus a dinar a Ca El Pinxo de Farners per parlar de projectes de futur del consell, cadascú es va pagar el seu dinar, els companys es van enfadar una mica perquè la CUP els havia obligat a pagar el dinar... petites anècdotes que dibuixen el panorama que tots coneixem i que, a vegades, ens sembla tan irreal com un thriller americà.

Acabo, pel dia d'avui, recordant que amb la Montse i en Marçal vam demanar poder accedir a l'expedient del Cas Manga i... no ens van deixar, a mí si però a ningú més ni tan sols els meus assessors legals! Com a resultat la CUP no ha tingut altra alternativa que demanar ser acusació popular.

Us he fet un petit resum del primer any, podríem entrar en més detalls però penso que, potser, és més interessant fer les cròniques sobre temes més actuals, si voleu opinar, ja sabeu què heu de fer!

Continuem el pròxim dimarts?

Us hi espero!




Farners de la Selva, 18 d'octubre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada