divendres, 28 d’octubre del 2016

Vergonya a Farners




Ja ens ho havien dit fa uns dies i no ens ho acabàvem de creure. Pensàvem que seria una catxa, però avui s’ha confirmat oficialment (ja ha sortit al diari i tot): l’equip de govern de Santa Coloma de Farners ha decidit penjar la bandera espanyola al balcó a resultes del requeriment d’un jutge. I per poder-ho fer sense treure cap de les dues banderes que ara hi ha als pals, la del municipi i la senyera, instal·laran dos pals més: un per l’espanyola i l’altra per l’europea. I perquè la notícia passi bé la disfressen amb un titular dient que ara mateix no la tenen a mà. I afegeixen que és absurd perdre temps i diners per aquestes coses i que volen evitar multes successives i inhabilitacions.


Vergonyós. Mentre els principals càrrecs polítics del país són processats per la consulta del 9N; mentre la presidenta del Parlament també és encausada per permetre la votació de les conclusions del Procés Constituent; mentre el President de la Generalitat diu estar disposat a anar a la presó per defensar el dret a fer un referèndum; mentre alguns ajuntaments desoeixen tots els requeriments, multes i amenaces i envien la bandera espanyola a la delegada del govern dient-li que li professi el respecte que ells no li tenen; mentre un regidor de Vic es nega a anar a judici acusat de sedició per defensar la desobediència, i quan el poble fa temps que clama per la desobediència i crida sonorament “Sense por!”, vosaltres acatareu. Obeireu sense consultar-ho amb la resta de forces independentistes, fent-nos tornar unes quantes pantalles enrere.


Els vostres arguments no s’aguanten per enlloc. Trobeu absurd exposar-se a multes i en canvi preferiu gastar-vos els diners per instal·lar dos pals més al balcó. “Absurd”, dieu! Com si la cosa no anés de debò, o no anés amb vosaltres; com si us creguéssiu sabedors de la fórmula màgica per a la independència. Si realment sou independentistes, és el que ens preguntem! O potser sou tan ingenus que us pensàveu que seria fàcil i que aquest moment no arribaria mai? Ingenuïtat, doncs? Potser manca de valentia? Segurament pequeu de les dues.


Aquesta mateixa setmana vam veure a Vic un acte d’una contundència política brutal. La negativa de Joan Coma a declarar a l’Audiència Nacional va rebre el suport no només de la societat civil, que mai no falla, sinó també de tot l’espectre polític a favor del dret a decidir. Davant d’aquesta pluralitat, el regidor de Capgirem Vic mostrava respecte i diàleg amb qualsevol forma d’encarar els atacs de l’Estat. Des de la CUP Farners també entenem que no tothom se sent còmode exercint la desobediència, però hi havia moltes altres formes d’encarar el conflicte que no passessin pel simple acatament.


Per això exigim que l’equip de govern deixi d’actuar sense consultar-ho amb ningú. La resposta a aquest embat, ara per la bandera i demà per referèndum o l’aprovació de les lleis de desconnexió, ha de ser obligatòriament dialogada i consensuada amb totes les forces independentistes del poble (des dels partits a FxI, Òmnium i les entitats compromeses). És tan difícil d’entendre?


De moment, mentre el poble català ens condueix fins el moment més important del procés cap a la independència, surt al carrer per defensar els nostres representants i institucions i assumeix el repte de fer créixer la mobilització popular, vosaltres us cagueu a les calces i parleu d’absurd! O no heu entès res o no sou dignes de representar al poble que us ha votat. Si no sou capaços d’assumir la responsabilitat que tenim a davant, seria millor que pleguéssiu, perquè amb polítics així ni Farners ni aquest país no van enlloc. Si no, no patiu, el poble us posarà on us toca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada