dissabte, 15 d’abril del 2017

Ple del 20 de març de 2017



ORDRE DEL DIA:

 1)  Aprovació acta sessió anterior.

2) Donar compte de la liquidació del pressupost municipal corresponent a l’exercici 2016, aprovada per Decret de 17 de febrer de 2017, així com informar dels drets reconeguts nets de difícil o impossible recaptació.

3) Donar compte de la liquidació del pressupost de l’OA Residència geriàtrica Sant Salvador d’Horta corresponent a l’exercici 2016, aprovada per Decret de 17 de febrer de 2017, així com informar dels drets reconeguts nets de difícil o impossible recaptació.

 4) Aprovació del Plec de clàusules jurídiques i administratives particulars i del Plec de  prescripcions tècniques relatius al contracte de gestió del servei d’aparcament amb limitació horària a diversos carrers de Santa Coloma de Farners.

5) Informe de l’alcaldia. 

6) Precs, preguntes i control als òrgans de govern.


Comentaris:



1.      No estem d’acord:

-          En la pàgina 5, una intervenció nostra està tallada o mal explicada.

-          No s’ha inclòs el text sencer del Manifest de Casa nostra és Casa vostra.


2.  Tenim superàvit, es demana la baixada d’impostos.


3. Sense comentaris.


4.  No estem d’acord:

           
 Zona 4: estem afegint als plecs de clàusules una nova zona:  Carrer Moragas i Plaça 
 de la Pau,  no té sentit, no és una zona comercial, és només un criteri econòmic??
 L’empresa ha de pagar un cànon del 20% de la recaptació mensual?

 Un contracte a 6 anys prorrogables durant 2 anys més, perquè?

També podríem parlar dels criteris de valoració: no entenem la diferència entre la A i la B.
       
   S'aprova amb el vot de qualitat de l'Alcalde: 
   P de Cat, CUP:  8 vots en contra
   PSC: abstenció
   ERC, MES:  8 vots a favor.



6) Com és habitual el nostre grup municipal ha llegit els decrets de l’alcaldia corresponents al mes de febrer i trobem uns quants als quals voldríem fer esment en aquest ple però hem decidit deixar-los pel proper i centrar-nos en un en particular:



Volem parlar del decret 583 de data 7 de març de 2017.



Aquest decret adreçat a mi com a representant de la CUP-PA diu que, PER ERROR, se’ns va comunicar que podíem presentar recurs de reposició a la resolució de les al·legacions presentades al Reglament de Consultes Populars no referendàries que aquest ple va aprovar el 23 de gener.

El nostre grup municipal va presentar, en temps i forma, 25 al·legacions a l’esmentat reglament, de les quals la immensa majoria van ser descartades sense motivació que justifiqui la denegació. L’única justificació és el poc desig de promoure la participació  que oneja en aquest equip de govern com oneja la bandera espanyola del seu balcó i que no entenem com, malgrat estar en minoria, no cerca complicitats ni tan sols busca la participació de la resta de regidores en les decisions.

Entenem que aquest error pot haver estat un error material de la persona que va fer un còpia i pego de resolucions anteriors però, com  hem pogut comprovar anteriorment sovint els filtres que passa la documentació que es porta a ple o que es comunica a les ciutadanes està farcida d’errors de control.

Demanem al Sr. Alcalde com a President de la corporació que tingui més cura en el control de la documentació que surt de l’Ajuntament.

I, per la nostra part, encara no descartem el recurs al Contenciós Administratiu, ja sabeu que en altres ocasions hem hagut de recórrer als jutjats o la presentació d’un nou Reglament de consultes, més àgil, més fàcil de gestionar i més proper a la ciutadania



Aquest és el preàmbul del tema que avui volem portar a discussió al ple, ja que se’ns nega la presentació d’una moció ho fem de fer utilitzant el nostre torn de paraula:



Faig una mica d’història del tema...



El Sr. Alcalde, fa uns mesos, ens va comunicar que un partit polític havia presentat una denúncia envers l’Ajuntament per no tenir la bandera espanyola penjada del balcó i que aviat arribaria la sentència. Davant d’aquesta situació el nostre grup municipal li va comunicar el nostre desacord i que estaríem sempre al seu costat per desobeir una probable sentència, en cas contrari en posicionaríem en contra d’aquesta decisió.

A començaments del mes de març se’ns va comunicar que ja tenien la sentència i que es penjaria la bandera quan el Sr. Alcalde tornés d’un viatge professional que no polític. Vam demanar tenir accés a l’expedient i vam poder comprovar que no s’havia arribat fins al final acceptant la sentència sense apel·lació.

Davant aquest fet el nostre grup municipal va presentar, el dimecres 8 de març, una moció per realitzar una consulta popular sobre la penjada de la bandera espanyola al balcó de l’ajuntament.

El passat dilluns 13 de març al matí vaig parlar telefònicament amb el Sr. Alcalde on em va comunicar que per problemes de secretaria no s’havia pogut enviar tota la documentació de la CI però que abans del migdia es faria i que la nostra moció no s’enviaria perquè nosaltres ja l’havíem reenviat a totes les regidores.

En arribar a la CI el Sr. Alcalde ens diu que hi ha dos punts que cauen de l’Ordre del dia: un és el de la moció de la CUP perquè no compleix amb l’article 2 del reglament de consultes, reglament que encara està per començar a funcionar i que va ser aprovat amb 8 vots en contra del seu redactat.

Per tot el que anteriorment hem comentat mostrem el nostre rebuig no només a un drap penjat en un pal sinó a la bandera que representa  l’opressió del nostre poble i alhora a la falta de qualitat democràtica del nostre equip de govern que ha pres una decisió de forma unilateral sense prendre en consideració l’opinió de la ciutadania ni de la resta de regidores i què nega el dret a que es pugui fer una consulta ràpida i eficaç.

Una consulta que s’havia d’haver fet abans de la decisió final i una vegada complerts tots els terminis legals: ja sabem que el nostre Alcalde no vol ser recordat com na Rosa Parks però el mínim que demanàvem era que s’hagués fet el recurs d’apel·lació, que s’hagués demanat resolució de l’error material i, si definitivament arribava la inhabilitació, que fes el que totes demanem: desobeir sense por. Perquè nosaltres, i moltes farnesenques i farnesencs, entenem que per arribar a la independència necessitem creure que realment som un poble sobirà que dret a decidir el seu futur i, per acabar, fem nostres les paraules de Vicent Andrés Estellés:



“No et limites a contemplar
aquestes hores que ara vénen
baixa al carrer i participa.
No podran res davant d’un poble
Unit, Alegre i Combatiu”



Per tot això encoratgem a la ciutadania de Farners a manifestar-se en contra d’aquesta resolució, i, per la nostra part us convoquem a què cada divendres baixem el carrer a les 8 del vespre i davant de la Casa de la Vila  manifestem el nostre desacord amb la resolució presa fins al dia en què del balcó del nostre ajuntament onegi la bandera de la República Catalana i cap altra d’imposada.



Farners de la Selva, 20 de març de 2017










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada