dilluns, 2 de gener del 2023

Ple ordinari del 16 de maig de 2022

                                                    Ple 16.05.2022



Em plau convocar-vos a la sessió ordinària del Ple, que tindrà lloc el dilluns 16 de maig de 2022, a les vuit del vespre, al saló de sessions de l'Ajuntament, per a tractar els següents assumptes que integren l’ordre del dia:

 

1.- Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

 

2.- Aprovar l’adhesió a l’acord adoptat pel Ple de la Diputació de Girona celebrat en data 23 de novembre de 2021 referent a l’aprovació del Manual de normes i procediments que estableixen els criteris a seguir en aplicació del marc conceptual de la comptabilitat pública i de les normes de reconeixement i valoració recollits en el Pla general de comptabilitat pública adaptat a l’Administració local.

 

3.- Aprovació inicial de la modificació de crèdits núm. 7/2022.

 

4.- Aprovació inicial de la modificació de crèdits núm. 8/2022.

 

5.- Adjudicar la concertació d’una operació de crèdit a llarg termini per al finançament del Pla d’inversions municipal 2022.

 

6.- Donar compte al Ple de la corporació dels informes de morositat i del període mig de pagament de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, corresponent al primer trimestre de 2022.

 

7.- Informe de l’Alcaldia.

 

8.- Precs, preguntes i control als òrgans de govern.

 

 

 

1. Aprovació de l’acta anterior.

 

Vot suggerit:  a favor.

 

2. Aprovar l’adhesió a l’acord adoptat pel Ple de la Diputació de Girona celebrat en data 23 de novembre de 2021...  Manual de normes i procediments que estableixen els criteris... marc conceptual de la comptabilitat pública i de les normes de reconeixement i valoració recollits en el Pla general de comptabilitat pública adaptat a l’Administració local.

 

Pocs comentaris, no oblidem de parlar del tema inventari, de moment no tenim el programa informàtic que acompanya el manual, però el tindrem, per tant, que l’Excel que es faci sigui compatible.

 

Vot suggerit:  a favor.


3.- Aprovació inicial de la modificació de crèdits núm. 7/2022.

 

Com sempre no podem aprovar aquestes modificacions de crèdit perquè vam votar en contra del pressupost 2022 que ja al desembre vam considerar molt allunyat de les necessitats reals de la gent, si com diu la regidora d’Acció Social no tenim diners per poder donar les ajudes que ara mateix ens estan presentant moltes famílies de Farners.

 

Festes:                                45.000 € tornats a festes perquè 

                                                            no són necessaris.


Parcs i jardins:                    15.000 €


Transport:                           32.753,58 € subvenció transport any 2021


Bàsquet:                              1.620 € subvenció extraordinària

 

Obra reforma pavelló La Nòria:         


100000 € Pressupostos participatius,

 

Vot suggerit:  abstenció.

 

4.- Aprovació inicial de la modificació de crèdits núm. 8/2022.

 

Com sempre no podem aprovar aquestes modificacions de crèdit perquè vam votar en contra del pressupost 2022 que ja al desembre vam considerar molt allunyat de les necessitats reals de la gent, si com diu al regidora de Acció Social no tenim diners per poder donar les ajudes que ara mateix ens estan presentant moltes famílies de Farners.

 

Entenem que aquests 20.006,83 € seran per emplenar l’Excel que posteriorment s’integrarà en el programa descrit abans.

 

Vot suggerit:  abstenció.

 

5.- Adjudicar la concertació d’una operació de crèdit a llarg termini per al finançament del Pla d’inversions municipal 2022.

 

Com a grup municipal i també des de l’òptica nacional és ben sabut que estem en contra de l’endeutament amb qualsevol entitat bancària pel lligam i la dependència que crea envers la mateixa entitat. Amb aquest préstec a 10 anys acabarem pagant gairebé 92.000 € d’interès al termini.

 

Considerem inacceptable, com ja ho vam comentar al desembre en el ple de pressupostos que gairebé totes les inversions d’aquest any vagin a càrrec de préstec a llarg termini. Aquí llegir la llista d’inversions que es pagaran amb el crèdit. 

 

Pensem imprescindible la moderació i l’estalvi, estem davant d’una crisi de tal calibre que ens deixarà sense recursos per atendre les necessitats reals de la gent.

 

Això sense parlar que l’entitat financera de la qual parlem és el Banc de Sabadell, entitat que el 2017 va canviar la seva seu social a la Comunitat Valenciana (Alacant el 5 d’octubre) amb la por de trobar-se amb una República independent a Catalunya. Aquesta entitat també ha rebut diners del rescat, i que també ha venut el 80% de SOLVIA, la seva plataforma immobiliària a un grup inversor suec nomenat: INTRUM HOLDING SPAIN per un import de 240 milions d’euros, sabem què vol dir això... desnonaments, desnonaments, desnonaments... gent sense casa i cases sense gent.

 

Una darrera pregunta: per què a la Caixa d’Enginyers se’ls va demanar 800.000 € (la meitat del préstec)?

 

També tenim un romanent líquid de tresoreria que ascendeix a 1.500.000 € i l’arqueig ens dona un import de gairebé 2.900.000 €. AIXÒ S’HA D’ACABAR DE RESOLDRE.

 

 

Cuota: 42.295,24€

Importe total: 1.691.809,79€ 
 
Intereses totales: 91.809,79€

 

La definició́ legal i obtenció del romanent de tresoreria total seria la suma dels drets pendents de cobrament (del mateix exercici i dels anteriors) més els fons líquids de tresoreria menys els crèdits pendents de pagament (del mateix exercici i dels anteriors). Tot i la denominació de “romanent líquid de tresoreria”, aquesta magnitud no significa un sobrant líquid de tresoreria. És senzillament el resultat líquid que s’obtindria en l’hipòtetic supòsit de que es cobressin tots els drets reconeguts (no provisionats) i es paguessin totes les obligacions reconegudes, tant d’operacions pressupostàries com no pressupostàries, tenint en compte les desviacions de finançament afectat positives acumulades. 


Vot proposat:  en contra.

 

6.- Donar compte al Ple de la corporació dels informes de morositat i del període mig de pagament de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, corresponent al primer trimestre de 2022.

 

Res, a escoltar!

 

7.- Informe de l’Alcaldia.

 

Avorrit, a escoltar.

 

8Precs, preguntes... 

 

1. Temes nous: 

Ö      Tenim diverses dubtes, que ens aclareixin la reforma de la coberta de la pista interior de la Nòria:


Cost de la carpa exterior:         37.812,50 €

Pla d’inversions 2021:              95000 € per la reforma de la coberta

Subvenció de la Dipu:            180000 € per la reforma de la coberta (pista interior)


 Quan s’ha demanat la subvenció? Quin és l’import final de tot el  projecten                                          projecte?

 

 

 

2. Temes pendents:

Ö      Comptadors d’aigua de la comunitat del carrer Castanyet i Palamós. Fa molts mesos que parlem d’aquest tema i no els acabem de resoldre, fa tres setmanes estaven els decrets d’alcaldia a punt de ser firmats i encara avui no s’han firmat.

 

Fins i tot des d’una òptica purament capitalista no entenem el retard, hi ha gent que espera els comptadors per poder pagar, volen pagar... ara 4 blocs tenen tots els subministraments punxats, volen regularitzar la seva situació i els neguem el dret a fer-ho quan això beneficiaria a AICO i a les persones.

 

No val a dir que hi ha traves administratives, aquesta història ja l’hem escoltat i d’això ha passat 8 mesos, ara cal clarificar la situació, si no hi ha la voluntat política de fer-ho doncs parlem clar i la gent afectada farà les accions que pertoquin, ja sabem gent desesperada pot fer accions desesperades. Ara mateix aquest tema està a la teulada de l’equip de govern i de la seva voluntat política.

 

Ö      Comptadors de llum per a la mateixa comunitat de famílies vulnerables que han fet tota la tramitació necessària, però els hi falta una petita subvenció per poder accedir als butlletins blaus (BRIE) subvenció que els ha estat negada. Demanen una revisió d’aquesta decisió, també aquí ens trobem en un sistema pervers que nosaltres com a responsables del benestar de la nostra comunitat estem perpetuant:

 

No tenim diners per atendre situacions d’urgència, però

 

- Demanem crèdits per pagar una piscina descoberta i no pensem en les necessitats vitals d’una part de la nostra ciutadania, només pensem en les eleccions municipals del 2023?

- Aquestes famílies volen tenir comptadors per pagar els subministraments, tampoc des d’una òptica capitalista s’entén excepte que estiguem pensant en un  capitalisme neoliberal, feroç depredador de la nostra societat, i volem pensar que cap dels presents vol aquest tipus de societat.

- Per una altra banda, ENDESA demana que es torni a posar molts dels elements que la mateixa companyia ha tret, continuem amb la perversitat.

 

3. Decrets d’alcaldia:

·      Subvencions diputació de Girona, per a què?

Ö      328....      5.000 € Oficina Jove

Ö      339...   251.452,41 € Fons de cooperació econòmica i cultural any 2022

Ö      909...     64.129,99 € Fons econòmic de caràcter extraordinari

 

·      Gestió de residus i neteja viària

Ö      871... 1.829.114,58 € CCS, sense el porta a porta, oi?

 

·      Educació

Ö      906...   Plaça vacant Directora de la Llar d’infants

Ö      975...  Demanar 3 aules d’infantil 2 60 alumnes, s’ha consultat el padró per saber els naixements i poder tenir el mapatge dels possibles alumnes a P2 el curs 2022-2023?

Ö      982...  Parla de 40 places, s’espera la resolució d’Ensenyament?

Ö      Què passa amb la tercera llar? Sabem si podrem disposar d’ella el pròxim curs?

 

·      Piscina coberta

Ö      992...  Nomenament d’advocat que ens cobrarà 4950 € per la seca actuació en representació nostre en el recurs Contenciós.

Com tenim el tema?

 

·      Façana de l’ajuntament? 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada