divendres, 3 de juliol del 2015

Sobre els sous dels regidors/es (Versió 2)

Perquè la CUP ha votat en contra de les retribucions als regidors i regidores


Al ple d’aquest passat 27 de juny la CUP va votar en contra de les retribucions als regidors que el govern de MES i ERC van presentar.
Expliquem la proposta presentada pel govern:
- 220 € al mes per assistència a Ple per cada regidor, sigui del govern o de l’oposició, cosa que no varia respecte de la legislatura anterior. El que sí varia, però, és que ara aquesta retribució s’ha de comptar per dos regidors menys, els que es proposa contractar a temps parcial, que no poden cobrar legalment res més que el sou. Això suposaria una reducció de la despesa d’uns 5.300 € a l’any.
- 40 € al mes per assistència a Comissió Informativa per cada regidor, cosa que tampoc varia. Però com en punt anterior s’ha de comptar per 2 regidors menys, cosa que suposaria una reducció de despesa d’uns 1.000 € a l’any.
- 475 € al mes per assistència a Junta de Govern. Aquesta quantitat tampoc no varia, però si fins ara hi havia 8 regidors que ho cobraven, tots els del govern menys l’alcalde, legalment només hauran de ser 5, per tant hi ha una disminució de la despesa en les retribucions dels regidors, de 17.100 €, i es corregeix una il·legalitat de la legislatura anterior.
- 36.830 € bruts anuals per l’alcalde a una dedicació parcial del 73,86%, quan a la legislatura anterior eren 34.160 € per dedicació a temps complet. A part de l’augment en valor absolut cal tenir en compte que ara el sou de l’alcalde equivaldria, a jornada completa, a 50.000 € anuals.
- 8.800 € bruts anuals per 2 regidors del govern a dedicació parcial del 17%. Aquestes contractacions són noves, no existien a la legislatura anterior, i suposen 17.600 € de més a l’any en sous. Aquests 2 regidors són els de l’equip de govern que no poden cobrar per assistència a la Junta de Govern, i el seu sou equivaldria, a jornada completa, a uns 50.000 € l’any.
- Desapareixen les retribucions per portaveus dels grups municipals, per motius legals. A la legislatura anterior eren 90 € al mes pels 5 grups que no tenien l’alcaldia (CiU no ho cobrava perquè ja cobrava el sou l’alcalde). Això suposa una reducció de despesa de 5.400 € a l’any i també es corregeix una altra il·legalitat de la legislatura anterior.
- Amb les dues contractacions noves i la puja de sou de l’alcalde s’haurà de pagar més en Seguretat Social, estimem que seran uns 7.000 € més a l’any.


Per tant estimem que aquesta proposta suposaria una reducció, en valor absolut, de la despesa en sous i retribucions dels regidors i regidores d’uns 1.500 € a l’any.
Veiem que aparentment l’equip de govern presenta unes despeses molt semblants en valor absolut a les de la legislatura anterior, 145.500 € ara per 147.000 € abans, però que fa malabarismes per reordenar-les de tal manera que pugui apujar el sou de l’alcalde i contractar els 2 regidors que per llei no poden cobrar per assistència a la Junta de Govern.
En valor absolut el govern cobraria més o menys el mateix que abans, 117.500 € a l’any, però hem de tenir en compte que són un menys, ara són 8 i abans 9; i l’oposició en conjunt cobraria poc menys que abans, 28.000 € enlloc de 29.000 i escaig, però ara són un més, 9 enlloc de 8. Per tant s’accentua la diferència de retribucions entre uns i altres: els regidors del govern rebrien més que abans i els de l’oposició menys.
Amb l’afegit que es compensen les retribucions no legals de l’anterior legislatura, que suposen uns 19.500 € anuals. Cosa amb la que tampoc hi estem d’acord.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada