dijous, 30 de juliol del 2015

La versió original del ple del 27 de juliol de 2015 - retribucions, consells sectorials i la piscina descoberta

Ara fa un mes...

Vam tancar el nostre comentari sobre el ple extraordinari del cartipàs amb la pregunta de si realment les decisions es podrien arribar a prendre d’una altra forma i no sempre des de l’equip de govern com s’havia fet durant les passades legislatures.

Trobem la resposta en la nostra decisió de no formar part de l’equip de govern. Aquesta ha estat una opció molt encertada perquè està permetent la negociació de temes tan importants com les retribucions dels càrrecs electes o la creació d’altres òrgans que impliquen una forma diferent d’entomar la governabilitat de la nostra ciutat.

Ha estat un mes intens: estiu crític, ple de constitució i ple del cartipàs del consell comarcal i primera trobada per a la creació d’una plataforma de defensa d’un dels béns més preuats: l’aigua i la riera. Aquest estiu, com deia un company l’altre dia, més que un estiu crític, que també, és un estiu molt actiu!!!


Primer ple ordinari de la legislatura - Dilluns 27 de juliol – 2015 –

El tema estrella d’aquest ple era el de les retribucions i després de molts debats interns i de negociacions amb ERC vam arribar a la fórmula que ha permès desencallar el tema mitjançant la nostra abstenció.

En el tema retribucions de l’oposició i de la junta de govern tot queda igual, es modifica el sou de l’alcalde que passa a cobrar 29000 € anuals, o sigui que arribem a un estalvi anual de gairebé 8000 € en relació a la proposta feta durant el ple del cartipàs.

I ERC s’ha compromès formalment a:

A) Revisar en un període molt curt de temps (establir calendari a veure si els podem incloure en els pressupostos d'aquest any) els sous dels funcionaris i del personal laboral de l'Ajuntament de Farners.
B) Fer un estudi en un període molt curt de temps (establir calendari a veure si els podem incloure en els pressupostos d'aquest any) de les vacants que és imprescindible cobrir sobretot en el sector de benestar social (educador de carrer...)
C) Restablir els programes de reinserció laboral, etc. que permetin treballar conjuntament a tots els agents socials que intervenen en el poble.
L’altre tema important per a nosaltres és l’acord al que hem arribat sobre la creació dels Consells Sectorials, que si bé no recullen totes les nostres propostes, hi donem el nostre suport i alhora, per tal de no encallar-nos, li donem marge al govern en el sentit d’arribar a una veritable participació del poble en el govern de la ciutat.
I per finalitzar un apunt sobre la piscina descoberta, es farà la consulta popular? La canviarem de lloc? Si és així, què es farà amb els terrenys que quedaran lliures al mig del poble?
Pensem i reflexionem, però, al mateix temps, hem de ser proactives i continuar amb la nostra tasca d’empènyer l’equip de govern a complir els acords i a promoure un canvi real en el funcionament de la Casa de la Vila, la veritable casa de totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada