dimarts, 20 d’abril del 2021

 

RESUM PROPOSTA PRESSUPOSTOS ALTERNATIUS 2021

 

DESEMBRE 2020

 

 

 

La intenció del nostre Grup Municipal és la de poder presentar alternatives al model de pressupostos preparat per l’equip de govern. Mai seran ni aquests ni els presentats els pressupostos que el nostre grup hagués fet sinó que la nostra aposta sempre seria la d’involucrar a tot el poble en la construcció d’uns pressupostos participatius, però no hem volgut deixar passar l’ocasió per donar una altra visió de com, dins el mateix sistema, es poden fer les coses.

 

En l’apartat d’ingressos:

·      Hem rebaixat el préstec a llarg termini a la quantitat de 922.108,58 €

En l’apartat de despeses:

·      De les inversions:

§  Hem eliminat la despesa de la piscina, despesa totalment innecessària en temps de COVID, ja la podrem fer quan hàgim rebaixat crèdit.

Pensem en la piscina coberta i el desencert que ha estat la forma com es va gestionar des de bon començament, hem d’intentar no cometre els mateixos errors.

§  Hem eliminat el canvi de les finestres de l’edifici de l’Ajuntament, ja les podrem canviar quan hàgim rebaixat crèdit i passat el temps de pandèmia.

§  De la xarxa de clavegueram hem apostat per fer-ho de forma plurianual, meitat el 2021 i meitat el 2022.

§  De la coberta de la pista interior de la Nòria, hem apostat també per fer-ho de forma més pausada o en el supòsit que s’hagi de fer tot d’una, rebaixar altres despeses i afinar el pressupost.

 

·      De les despeses generals:

§  Hem rebaixat el fons de contingència a la meitat.

§  Les subvencions les hem eliminat pràcticament totes perquè entenem, i així pensàvem que també ho entenia l’equip de govern, que el que cal és que les entitats que presenten sol·licituds amb projectes molt acurats i que, en aquests moments, potser cal  ser molt curoses a l’hora de demanar-les. 

 

·      Finalment hem inclòs dos apartats:

§  300.000 € per poder donar les subvencions que siguin molt necessàries.

§  266.493,35 € per ajudes COVID.

 

Les modificacions han estat realitzades en aquells apartats que pensem són els que més calia posar l’accent, evidentment entenem que no estem al govern de la ciutat i que la nostra aportació serà necessàriament de forma testimonial, però pensem que calia fer-ho.



Evidentment ni es van debatre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada