dimecres, 28 d’abril del 2021

Trobada amb el COF

Volem una pista d'atletisme? Volem que el que s'aprova als pressupostos participatius es compleixi?


 

Antecedents:

 

L’any 2018 es va presentar un projecte per ser votat com a part dels Pressupostos Participatius on es demanava la construcció d’una pista d’atletisme. Els serveis tècnics de l’Ajuntament van valorar l’obra en 56.500 €. 

 

Malgrat l’aprovació d’aquest projecte i existir la dotació pressupostària l’obra no s’ha dut a terme perquè la previsió econòmica no era la correcta i a partir d’aquí s’ha generat malestar entre la ciutadania, s’han fet infinitat de trobades on el tema no acaba d’arrancar perquè les opinions són molt diverses dins el mateix equip de govern.

 

De les trobades amb el regidor d’esports no se’n treu l’aigua clara i després de les manifestacions expressades per ell mateix en el passat ple del dilluns 19 d’abril ens hem reunit amb el COF que ens han expressat el seu desencís davant l’actitud del govern de la ciutat.

 

Proposta:

 

La proposta que fa el COF per desencallar el tema és la següent: 

·   Fer una pista de 300 metres de sorra, construïda de tal forma que tingui un petit desnivell per evitar que l’aigua de la pluja no quedi embossada, el manteniment de la pista seria molt econòmic,

·      Un lloc per guardar el material (proposta de compra d’un contenidor de segona mà),

·      La pista ha de comptar amb una correcta il·luminació,

·  La pista ha d’estar prou protegida per evitar el perill que pot suposar la intrusió dvehicles per les persones que estiguin entrenant, 

·      També per evitar l’aparcament dels cotxes.

·      Aquest equipament pot servir per a l’entrenament no només del COF sinó de totes les persones que vulguin desenvolupar aquesta activitat.

 

Valoració política:

 

Els pressupostos participatius són una eina que es posa a disposició de les veïnes i veïns perquè puguin presentar, escollir i decidir quins són els projectes d’inversió que desitgen per a la seva ciutat. 


Des de la seva primera edició la burocràcia administrativa i la falta de predisposició dels equips de govern ha  posat traves al seu desenvolupament, però mai havia estat tan flagrant la seva desídia com en el cas de la pista d’atletisme. 

 

El nostre grup municipal va ser l’impulsor d’aquesta eina i ha treballat per intentar fer-los el més proper a la ciutadania, i no acabem d’entendre la posició del govern de la ciutat, la falta de suport a les decisions que es prenen quan deixen de formar part de la regidoria que ostentes o quan comparteixes amb desgrat un equip de govern.

 

Tampoc ens sembla adequada la falta d’empatia amb segons quines  entitats esportives del poble, no entenem que se’ls faci fora dels espais dedicats a l’activitat esportiva (podeu anar a la pista de futbol de Santa Coloma Residencial, podeu anar a trobar un camp cap a Riudarenes, segons paraules del regidor) i al mateix temps promocionem activitats que destrueixen el medi natural i que són dutes a terme per persones alienes al nostre poble com és el cas de les de BTT.

 

Demanem a l’equip de govern la immediata resolució d’aquest tema que ha estat decidit per la ciutadania mitjançant els vots als pressupostos participatius. D’una altra forma entendrem que s’està menystenint la voluntat popular expressada a les urnes.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada